Начало Рали Нови проблеми за Льоб (видео), Сайнц поведе в Дакар

Нови проблеми за Льоб (видео), Сайнц поведе в Дакар

54
0

Себастиен Льоб преживя нов труден ден на рали Дакар. След като вчера в 8-ия етап се обърна по таван и повреди сериозно колата си, днес пилотът на Пежо затъна в пясъците на няколко пъти (на първата снимка) и в крайна сметка загуби 1 час и 14 мин. Това му отреди 22-о място в етапа и срив от 8-а до 13-а позиция в общото класиране. Днешният етап, който трябваше да бъде от Белен и обратно, беше съкратен до втората контрола заради много горещото време, бе спечелен от Карлос Сайнц с Пежо. Победителят от 2010 г. изпревари с 10 сек Ерик ван Лоон (Хол) с Мини и със 17 сек Мико Хирвонен също с Мини.

Така испанецът поведе в генералното класиране, като изпревари своя съотборник Стефан Петерханзел със 7:03 мин. Последният завърши 7-и в етапа, губейки повече от 9 мин Трети продължава да бъде миналогодишният шампион Насър Ал-Атия с Мини. Катарецът завърши 5-и в етапа, на 2:04 мин от Сайнц.

Важна крачка към победата при мотоциклетистите направи Тоби Прайс. Австралийският пилот на КТМ бе най-бърз в етапа, като изпревари Бенавидес с Хонда и Стефан Швитко с КТМ със съответно 7:10 мин и 10:33 мин. Така Прайс дръпна с общо 24:47 мин пред Швитко и с 32:14 мин пред третия Пабло Куинтанила с Хускварна. Бенавидес е 4-и, на 33:05 мин. Топ 5 допълва Антоан Мео, но вече на цели 40 мин. Изглежда, че до края, ако не направи сериозна грешка или катастрофа, Прайс няма как да бъде спрян по пътя към успеха.

При машините АТV хегемонията на братята Патронели наруши техния сънародник – Пабло Копети с Ямаха. Алехандро остана 2-и, а Маркос 3-и, като разликите бяха минимални и първите трима се събраха в 1:28 мин. В генералното класиране разликата между братята също е минимална, като Маркос води с малко повече от минута. Изглежда и победата ще се реши между двамата, след като третият Алексис Ернандес с Ямаха (на преден план ан 2-ата снимка) е на 40 мин след тях.

При камионите много важна победа записа Жерард де Рой с Ивеко, с която увеличи значително аванса си в генералното подреждане. Той вече е 27:12 мин пред Едуард Николаев с Камаз. Руснакът завърши 5-и в етапа и намали шансовете си за краен успех. Трети в общото класиране е Фредерико Вилагра с Ивеко, на повече от 40 мин след Де Рой. Той завърши отсечката на 4-а позиция, зад Ван Генугтен с Ивеко и Каригов с Камаз.