Начало Рали Нювил: Първите километри бяха, за да проверим колата в реални състезателни условия

Нювил: Първите километри бяха, за да проверим колата в реални състезателни условия

40
0

Тиери Нювил взе аванс от 7,8 секунди след една проведена отсечка в рали Монте Карло. Първата бе отменена заради катастрофата на съотборника му Хейдън Падън, след която зрител почина.

„Използвахме първите километри, за да проверим какво може колата ни в реални състезателни условия”, обясни белгиецът. „Етапите са трудни, но стартът ни бе приличен. Може би настройките ни бяха твърде меки, тъй като автомобилът бе твърде нервен. Въпреки това времената ни са окуражаващи. Има какво още да подобрим и върху това ще се съсредоточим по време на петъчните отсечки.”

Себастиен Ожие бе втори в отсечката. Четирикратният световен шампион призна, че определено е карал много внимателно в дистанцията: „Винаги е трудно да стартираш рали Монте Карло по тъмно, но мисля, че за нас началото бе добро. Определено внимавах, а със сигурност можех да съм по-бърз. Но това са само първите отсечки. Петък е съвсем различен ден, така че ще обсъдим ситуацията с тима, за да дадем най-доброто от себе си.”

Юхо Ханинен бе трети в отсечката, а Крис Мийк зае четвъртата позиция със своя Ситроен C3 WRC.

„Не си представях така старта на сезона – с отменена отсечка заради катастрофа на екипаж. Вторият етап бе сложен, особено заради навлечения по трасето от първите няколко автомобила чакъл. А когато си толкова предпазлив, колкото бях аз, неминуемо губиш известно време. Научихме някои нови неща за колата ни и като цяло съм сравнително доволен от началото”, заяви Крис.

1.

Т. Нювил

Хюндай i20 Купе WRC

15:01.1мин

2.

С. Ожие

Форд Фиеста WRC

+7.8сек

3.

Ю. Ханинен

Тойота Ярис WRC

+15.0

3.

К. Мийк

Ситроен C3 WRC

+15.8

4.

О. Танак

Форд Фиеста WRC

+19.4

5.

Е. Еванс

Форд Фиеста WRC

+21.0

6.

К. Брийн

Ситроен DS3 WRC

+25.4

7.

Д. Сордо

Хюндай i20 Купе WRC

+26.6

8.

Я.М. Латвала

Тойота Ярис WRC

+28.4