Начало Рали Най-бързите след финала на рали Сливен

Най-бързите след финала на рали Сливен

37
0

Крум Дончев (Глобул рали тим с Форд Фиеста):  Страхотно състезание. Доволен съм от победата и имам амбиции догодина да спечеля отново, за да стана единственият пилот със седем победи в рали „Сливен”. След днешния успех за европейския рали трофей, вече водим в класирането. Взехме много важни 117 точки. Оттук до края на сезона ще се борим само за този трофей. Планирам да стартираме в Сърбия, Хърватска и евентуално в Австрия през ноември. Смятам, че можем да спечелим шампионата.
За мен, рали „Сливен” е най-доброто състезание у нас – отлична организация, страхотна атмосфера, страхотна публика. Съжалявам, че постоянно ни преследва темата за различните правила, по които върви нашият шампионат, за мен това не е приемливо.
Пламен Стайков (Евроком РТ с Мицубиши Лансер Ево 9):  Имах стратегия да не атакувам още от самото начало, но не успях да я изпълня. Взехме хубав аванс и едва днес си позволихме леко да върнем газта. Даже в двете сутрешни отсечки бяхме по-бързи от очакваното. Рали Сливен много ми харесва и беше много важно да спечеля това състезание, тъй като винаги досега съм имал някакви проблеми. Сега обаче всичко беше идеално. Доволен съм и от карането си, тъй като имам по-малко състезателни километри от моите съперници и битката за нас беше много трудна. Вчерашните етапи бяха невероятно трудни, днес беше по-леко. Всички ние караме по правила, които не сме ги наложили ние.
Ягит Тимур (Турция с Мицубиши Лансер Ево 9): Още докато описвахме отсечките бях наясно, че нямаме кой знае какви шансове срещу българските пилоти, които са невероятно бързи тук. Пламен и Крум са страхотни пилоти, възхищавам се от темпото им. Етапите бяха много интересни. Вчера беше уникално – дъжд и мъгла едновременно, но на мен изпитанието ми хареса. Тук се почувствах като у дома си, организаторите са свършили отлична работа, за което им благодаря.
Антон Титов (Октан рали тим със Ситроен DS3 R3T): Вчера се оказа, че не сме достатъчно добре подготвени за мокрите отсечки, но днес всичко беше наред. На нас ралито много ни хареса, въпреки че е трудно. Що се отнася до правилата, ние още преди старта избрахме да караме за европейският трофей. Всеки има право на избор, такова е решението на БФАС за този сезон.
Тихомир Стратиев (Марина Моторспорт със Citroen C2 R2): Смятам, че рали Сливен е най-доброто състезание у нас, както като организация, маршрут и отсечките. Имахме стратегия, която изпълнихме, особено що се отнася до избора на гуми и това много ни помогна. Вчера имахме аванс пред Титов, за който днес се притесних, тъй като в последните два етапа имахме проблеми с колата. Двигателят започна да прекъсва, губеше мощност, после сам вдигаше обороти. На няколко бързи завоя ми се случи моторът сам да се форсира, което доста ни напрегна, но се справихме.