Начало Други Новият български болид SIN R1 550 със световна премиера в Женева

Новият български болид SIN R1 550 със световна премиера в Женева

72
0

Най-новият вариант на създадения от русенския инженер Росен Даскалов български болид SIN R1 550 имаше своята световна премиера на автомобилно изложение в Женева, което отваря врати за широката публика в периода 9-19 март. SIN CARS се завръща на световната автомобилна сцена с повече мощност, иновативен интериор и много подобрения със SIN R1 550. Новият специално доработен двигател с мощност 550 к.с и сух картер прави автомобила по-мощен, но не за сметка на комфорта.

Страничните дифузьори с нов дизайн подобряват въздухопотока в двигателния отсек. Допълнителните карбонови елементи в екстериора и възможността за 40 мм повдигане в предната и задната част на автомобила са само някои от подобренията в новия модел. Машината има и нова, по-мощна електрическа система на динамото с нова CAN конфигурация на пауър модула.

Интериорът е не по-малко интригуващ, разработен съвместно с водеща компания с областта на интериорния дизайн. SIN R1 550 е с изцяло нови седалки, проектирани във фабриката на SIN CARS – нерегулируеми, карбонови, базирани на моделите, използвани в състезателните автомобили. Освен това автомобилът има опция за вграждане на подредена състезателна скоростна кутия с превключване на предавките от планка на волана.

SIN CARS направи своя дебют на Международното автомобилно изложение Женева 2016 с модела SIN R1 RS, като на предстоящото изложение се очаква още по-голям успех и по-вълнуващи преживявания. В допълнение към елегантната улична версия на автомобила, през 2017 на щанда на SIN CARS е представен и състезателният SIN R1 GT4, който вече две години покорява пистите в Европа и САЩ. Българският екип е разположен на щанд 5034, зала 5 на изложбения център Palexpo в Женева.