Начало Рали Нювил: Трябва да останем здраво стъпили на земята

Нювил: Трябва да останем здраво стъпили на земята

54
0
Крис Аткинсън,Тиери Нювил,Хейдън Падън

След историческата си двойна победа в Германия тимът на Хюндай се изправя пред следващото предизвикателство в световния рали шампионат – Австралия. Там към титуляра Тиери Нювил се присъединяват Крис Аткинсън и Хейдън Падън.

– Рали Австралия не е толкова специализирано като Финландия например, но доброто познаване на отсечките определено е предимство – анализира шефът на екипа Мишел Нандан. – Тримата ни пилоти определено са наясно какво им предстои. Тиери и Хейдън вече са се състезавали там, а Крис е карал по етапите безброй пъти. Австралия е част от развойния ни процес, като цел номер едно е и трите коли да достигнат финала. Вече се надяваме, разбира се, резултатите да са достатъчно добри, за да продължим да демонстрираме чудесния си прогрес. Състезанието няма да е толкова трудно от техническа гледна точка. Имаме някои малки промени по шасито, които са основно с цел подобряване на издръжливостта. Проведохме тестове в условия, подобни на тези в Австралия и нямахме никакви проблеми, така че смятам, че сме добре подготвени.

Нювил взе подиум в миналогодишното издание на надпреварата. Белгиецът отбеляза, че победата в Германия бе специален момент – особено като се има предвид с колко лош инцидент стартира там в шейкдауна и продължи:

– Трябва да останем здраво стъпили на земята и да се фокусираме върху Австралия. Постигнахме много добър резултат там миналата година, познавам пътищата доста добре. Ще се опитаме да направим чисто рали, да стигнем финала и да дадем някои добри времена.

Аткинсън се вълнува преди домашния си старт. Той бе с тима на Хюндай в Мексико и след това проведе няколко теста с отбора.

– За съжаление от Мексико насам не съм се състезавал кой знае колко, а нищо не заменя времето зад волана. Правих два дни тренировки във Франция преди да тръгнем за Австралия, за да си върна усещането и да поработя върху настройките на i20 WRC. Целта ми ще е постоянство в темпото. Засега не знам колко ще е сложно след шест месеца извън автомобила, който иначе показва добра скорост – обясни Крис.

Падън очакваше рали Австралия с най-голямо нетърпение, тъй като за него то е най-близо до домашна надпревара, въпреки че пътищата се различават от тези в Нова Зеландия. Той също има добри резултати там в миналото и се надява опитът да му помогне.