Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Монца бяхме бързи колкото Ферари и Мерцедес, твърди Верстапен

На Монца бяхме бързи колкото Ферари и Мерцедес, твърди Верстапен

3077
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен с повреденото крило след инцидента на старта, снимка: Спас Генев

Макс Верстапен твърди, че в състезанието на Монца колата на Ред Бул е била толкова бърза, колкото и тези на Ферари и Мерцедес. И това е било и благодарение на новата задвижваща система на Хонда.

Холандецът завърши 8-и след старт от дъното на решетката, като можеше и да се класира по-напред, ако не беше инцидент още в началото на надпреварата. Той наложи Макс да влезе в бокса за смяна на предното крило.

„Можех да се движа с темпото на пилотите в челото. Виждах ги на екрана и следях прогреса ми, каза Макс.

– Знаех какви са техните времена на обиколка и не губех темпо спрямо тях. През цялото време, когато бях на чиста писта, те не бяха по-бърз от мен. А това е много обещаващо.“

По отношение на развитието на самото състезание, Верстапен коментира: „Днес целта беше да оцелея и да запиша няколко точки. И ние направихме това. В първия завой дори не натиснах късно спирачките. Но изведнъж всички пред мен почти спряха.

Опитах се да ги избегна, но въпреки това ударих Серхио в задното колело. След което предното ми крило беше повредено и спрях в бокса. Сега нямам търпение да дойде състезанието за Гран при на Сингапур, където да стартирам от челото.“