Начало Избрани Сайнц на 63 хилядни пред Сарджънт в края на първата част от...

Сайнц на 63 хилядни пред Сарджънт в края на първата част от днешните тестове в Бахрейн

3012
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц беше най-бърз в първата част от втория ден тестове в Бахрейн. Пилотът на Ферари  записа най-добрата обиколка за 1:32.486 мин. Втори на 63 хилядни финишира Логан Сарджънт от Уилямс. Трети остана Фернандо Алонсо. Състезателят на Астън Мартин изостана с около половин секунда спрямо времето на Сайнц.

Днес започна вторият от общо три дни тестове преди началото на сезон 2023. Домакин на изпитанията е Бахрейн. Седмица по-късно малката островна държава ще открие тазгодишната кампания в F1.

Първи на пистата бе Фернандо Алонсо. Пилотът на Астън Мартин веднага напусна бокса след светването на зеления светофар заедно с Гуаню Жу (Алфа Ромео), Карлос Сайнц (Ферари) и Ландо Норис (Макларън).Испанецът показа отлична скорост във вчерашния ден и записа време, което бе с 29 хилядни по-слабо от това на лидера Макс Верстапен. Алонсо ще кара и в двете днешни сесии заради отсъствието на Ланс Строл. Все още не се знае дали канадецът ще се включи в последния ден изпитания или ще се върне следващия уикенд

Автомобилът на Астън Мартин е привлякъл вниманието на другите отбори. Според един от инженерите на екипа, AMR23 дори ще бъде по-бърз от Мерцедес W14 в този начален етап от сезона.

Алонсо записа най-доброто време, преди да бъде изместен от Кевин Магнусен. Пилотът на Хаас записа обиколка за 1:33.719 мин.

Голяма част от екипите правеха всякакви аеродинамични изпитания с използвани гуми. Някои автомобили отново бяха засегнати от подскачане. Причините за повторната поява на този феномен бе свързана с промяната на височината на  болидите, както и заради неравностите в някои части на пистата Сахир

Междувременно Серхио Перес записа първи обиколки с RB19 на тестовете в Бахрейн. Мексиканецът не взе участие във вчерашния ден, в който Макс Верстапен направи над 150 тура и беше най-бърз и в двете сесии. Перес записа няколко обиколки преди да се прибере в бокса на Ред Бул за около час.

Сайнц водеше след преполовяването на сутрешната тестова сесия в Бахрейн. Испанецът записа най-бързата обиколка за 1:32.486 мин. Втори бе Фернандо Алонсо, следван от Гуаню Жу, Кевин Магнусен и Естебан Окон.

Междувременно Джолион Палмър коментира представянето на Льоклер в първия ден от предсезонните тестове в Бахрейн.

„Според мен Шарл [Льоклер] е най-бързият в една обиколка. Той е изключителен и затова има невероятни резултати във всички серии. Но той прави и грешки. Шарл е толкова бърз, но няма нужното ниво на увереност“, каза Палмър.

Условията в Бахрейн бяха сухи и горещи. Температурата на въздуха бе 30 градуса по Целзий, докато тази на асфалта бе над 40 градуса. Това накара механиците да правят всичко възможно, за да останат в относителната прохлада в боксовете.

Хамилтън също изминаваше повече километри с болида на Мерцедес. Британецът се прибра в бокса, където механиците работиха най-вече върху задното крило на W14. Междувременно Сайнц продължаваше да води, следван от Сарджънт. Пилотът на Уилямс използваше меки гуми, които му позволиха да се изкачи напред с няколко позиции. Американецът записваше възможно повече турове тъй като днес приключва участието си в предсезонните тестове за 2023 г.

Сарджънт подобри резултата си и записа обиколка, която бе с 68 хилядни по-слаба от тази на лидера Карлос Сайнц. Пилотът на Ферари правеше обиколка след обиколка с SF-23 и изпълняваше програмата на Скудерията

Около 15 минути преди началото на обедната почивка в днешните тестове в Бахрейн отново беше тествана системата за виртуален сейфти кар, както и беше направена симулация на червен флаг по време на състезание.

До края на първата половина от втория ден предсезонни изпитания част от пилотите направиха тренировъчни стартове от място и дори си спретнаха малка състезателна битка.

В крайна сметка Сайнц завърши на първа позиция, следван от Сарджънт и Алонсо. Четвъри финишира Гуаню Жу (Алфа Ромео), следван от Кевин Магнусен (Хаас) и Естебан Окон с Алпин. Топ 10 допълниха Серхио Перес (Ред Бул), Люис Хамилтън (Мерцедес), Ландо Норис (Макларън) и Юки Цунода (Алфа Таури).