Начало Избрани Верстапен: В общи линии денят беше добър и безпроблемен

Верстапен: В общи линии денят беше добър и безпроблемен

1258
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контен Пуул

Макс Верстапен дава сериозна заявка за защита на световната титла. Пилотът на Ред Бул беше най-бърз в първия ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Двукратният световен шампион записа най-бързата обиколка за 1:32.839 мин. и излезе еднолично на върха след края на днешните изпитания.

Верстапен беше най-бърз както в сутрешната, така и в следобедната сесия на пистата Сахир. 25-годишният състезател се „забавляваше“ зад волана на RB19 и показа отлична скорост. В края на деня Верстапен завърши с аванс от 28 хилядни пред Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

В допълнение към записването на най-бързия тур, Верстапен измина най-много километри за деня. Състезателя на Ред Бул надхвърли границата от 150 обиколки. Това бе възможно тъй като австрийците бяха единственият отбор, който посвети двете сесии на само един от пилотите си. Нидерландецът няма някакви видими проблеми и се чувстваше наистина комфортно зад волана на RB19

„Беше добре. Направихме наистина голям брой обиколки. Разбира се, в момента искаме точно това. В общи линии денят беше добър и безпроблемен“, сподели Верстапен.

„Можехме да се съсредоточим върху автомобила, да изпробваме няколко неща, както и да разберем и новите гуми на Пирели за тази година. През деня беше много или малко горещо, както и вечерта. Свършихме страхотна работа, заради което смятам, че това беше доста добър ден“, добави пилотът на Ред Бул.

Това ще бъде втората кампания откакто влязоха в сила новите технически разпоредби в F1. Във връзка с това Верстапен обясни как тазгодишният предсезонен период, който включва три дни работа, е малко по-различен в сравнение с миналогодишния.

„[Автомобилът] е еволюция на този от 2022 г. Според мен, сезон 2022 беше по-скоро период, в който наистина се адаптираш към автомобила и наистина разбираш какво трябва да правиш“, продължи пилотът на Ред Бул.

„Разбира се вече е много по-лесно за всички да се върнат тук благодарение на всички знания, придобити през последната година. Хубаво е да се види как се е развил новият автомобил спрямо миналата година, как поведението е малко по-различно заради промените в аеродинамиката и заради гумите.“

Верстапен не посмя да каже дали RB19 е крачка напред в сравнение със своя предшественик. „Трудно е да се каже в момента. Колата върви добре, което е най-важното“, допълни Макс Верстапен.

Ред Бул ще раздели работата си по време на петъчните изпитания на пистата в Бахрейн. Тогава Серхио Перес ще кара сутринта, а Верстапен ще се върне зад волана на RB19 следобед.