Начало Рали Над 50 заявки за рали Аржентина 2011

Над 50 заявки за рали Аржентина 2011

34
0
рали Аржентина 2009,Яри-Мати Латвала

Повече от 50 екипажа ще вземат участие в предстоящото рали Аржентина, шести кръг от WRC за сезон 2011. Това стана ясно след побликуването на официалния лист със заявките за участие.

Рали Аржентина е следващият старт от календара и ще се проведе в периода 26-29 май. Себастиен Льоб от Ситроен, който за момента води във временното класиране за шампионата, и този път оглавява списъка на участниците. До момента французинът е печелил латиноамериканската надпревара 5 пъти. Същевременно Льоб ще е един от 11 участника в Аржентина зад волана на кола спецификация WRC и един от четиримата със Ситроен DS3 WRC. Останалите със Ситроен-и са Себастиен Ожие, Петер Солберг и Петер ван Меркщайн младши.

Конкурентите от Форд ще пристигнат в Южна Америка с 6 коли Фиеста RS WRC. На първо място естествено са зоводските пилоти на марката Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала. Тимът на Стобард, който също използва Форд Фиеста RS WRC, ще бъде представен от Мадс Остберг и Матьо Уилсън. Аржентинецът Федерико Вилягра ще се състезава в домашното си състезание за екипа на Мюнчи. Редицата на Форд се допълва от Кен Блок и Монстър.

Мини ще бъде представено единствено от частния пилот Даниел Оливейра, заводският тим на марката с Крис Мийк и Дани Сордо пропуска тази надпревара.