Начало Рали Над 90 000 души гледали рали Австралия

Над 90 000 души гледали рали Австралия

36
0
зрители,рали Австралия,Себастиен Льоб

92 223 души са били зрителите на надпреварата в Австралия, десети кръг от световния рали шампионат за 2011 г., която бе спечелена от Мико Хирвонен (Форд).

Състезанието се върна в календара след едногодишно отсъствие и това явно допринесе за популярността му, тъй като посещаемостта е по-висока от предишния рекорд, съобщиха организаторите.

Крайният резултат от 92 223 души значително надхвърля обявената първоначална стойност от 86 000, която съобщихме сутринта след ралито. Това надхвърли всичките ни очаквания, но е необходим допълнителен анализ и планиране – обясни генералният мениджър на събитието Майкъл Маси.

Според него организацията на тазгодишния кръг заедно със сериозното зрителско присъствие ще осигури дългосрочен контракт на събитието с ФИА. Налице е подготвен бизнес план, като тепърва ще се водят разговори с местното правителство за по-добро планиране на състезанието.

Иска ни се да сме пак в календара през 2013 г. – тогава е първата реална възможност, а след това да се върнем за постоянно – допълни Маси.