Начало Рали Надеждите на Хирвонен изчезнаха в снега

Надеждите на Хирвонен изчезнаха в снега

53
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен се надяваше на значително по-добро представяне в рали Швеция, отколкото в първия кръг от световния шампионат в Монте Карло.

Надеждите му обаче изтраяха твърде кратко. Още в първата отсечка от петъчния ден на надпреварата той излетя от трасето и загуби почти половин час.

Ситроен-ът DS3 WRC на финландеца падна в пълна със сняг канавка само на километър след старта на 15-километровата отсечка Лесьофорс. Автомобилът на практика бе невредим, но докато Хирвонен и навигаторът му Ярмо Лехтинен успеят да го изкарат от снега и да го върнат на пътя, минаха 25 минути.

Задницата излезе по-настрани в един бърз десен завой. Мисля, че някой бе излетял на същото място преди нас, тъй като имаше следи в пряспата. Стъпихме съвсем малко в канавката, но достатъчно, за да се завъртим. Наблизо имаше само двама зрители и затова ни отне толкова време да върнем колата обратно. Четирима-петима други души се появиха малко след това и трябва да благодаря на всички за помощта им. В крайна сметка всичко опря до човешка сила – обясни Хирвонен.

Лехтинен отбеляза, че изоставането им наистина е голямо, но има допълнителни точки, които могат да бъдат спечелени в суперспециалния етап в Карщад довечера.

Може да караме внимателно, да запазим малко гуми и да атакуваме в неделя – допълни той.