Начало Рали Най-добрият новак във WRC академията на ФИА ще получи тест с Фиеста...

Най-добрият новак във WRC академията на ФИА ще получи тест с Фиеста S2000

24
0
Гарет Робъртс,Крейг Брийн

Нов приз учреди М-Спорт за WRC академията на ФИА. Най-добрият новак през сезон 2012 г. ще получи специален тест – с Форд Фиеста S2000, като освен това ще има и изключителен инструктор: един от WRC пилотите на компанията.

Първото издание на сериите през 2011 г. пожъна сериозен успех, като фирмата и световната федерация се надяват тепърва да помагат на млади състезатели да напредват в кариерата си.

Идеята за новата награда идва вследствие желанието на М-Спорт да отличат пилотите, които в момента нямат кой знае колко познания по отношение на световните ралита. Това е още един стимул за младежите, тъй като в академията те развиват всичките си таланти: зад волана и на трасето, пред медиите, подготовка на състезателен уикенд и т.н. За приза ще могат да се борят неучаствали във WRC кръг през 2011 г. състезатели.

S2000 пък е сред най-успешните автомобили, развивани и поддържани от М-Спорт. Моделът спечели победа в дебюта си (рали Монте Карло през 2010 г.), а в момента шампионът от академията за 2011 г. Крейг Брийн се състезава с него в SWRC.

WRC академията на ФИА е страхотен шампионат и привлича много талантливи млади пилоти. За съжаление победителят е само един. В М-Спорт искахме най-успешният сред новаците да бъде отличен, тъй като знаем, че опитът оказва огромно влияние във WRC – коментира Малкълм Уилсън.