Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Рейсинг Пойнт, Макларън и Уилямс след квалификацията за Гран при на...

Накратко: Рейсинг Пойнт, Макларън и Уилямс след квалификацията за Гран при на Китай

693
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Реакциите на пилотите на Рейсинг Пойнт, Макларън и Уилямс след квалификацията за Гран при на Китай.

Рейсинг Пойнт

Серхио Перес (12-и)

„12-о място е добър резултат – бяхме на по-малко от десета от Q3, така че съм доста доволен от представянето ни с оглед скоростта ни в тренировките. С перфектен тур можеше и да намерим място в топ 10, но вятърът усложни ситуацията на трасето. Битката в средата на колоната е толкова близка, че и най-малкият пропуск струва скъпо. Бих предпочел 11-а позиция, но и тази е добра. Не е ясно кои гуми са по-добри за старта – софт или медиум, но ще прегледаме информацията с инженерите и ще вземем решение. Изборът ни е свободен и смятам, че с добра стратегия бихме могли да гоним точки.”

Ланс Строл (16-и)

„Разочароваща квалификация. Чувствам, че не извлякох всичко възможно, така че класирането определено можеше да е по-добро. Все още не съм на 100% доволен от колата и допуснах грешки в обиколката си, които ми костваха няколко десети от секундата. Състезателното ми темпо е сравнително добро и вярвам, че утре можем да сме по-силни. Що се отнася до съботите обаче, трябва да оправим някои неща, за да отключим нужния потенциал. В Австралия от 16-и на старта завършихме девети. Няма причина да не сторим същото и тук.”

Макларън

Карлос Сайнц (14-и)

„Доста съм разочарован от това 14-о място, но още в третата тренировка видяхме, че влизането в Q3 ще е много трудно. С идването в Шанхай бяхме наясно, че пистата е трудна за нас и ще изложи на показ ограниченията ни. Все пак смятам, че се справихме и квалификацията ни бе прилична. Може би изгубих една-две десети от секундата на отделни места в последната си обиколка, но като цяло мисля, че извлякох кажи-речи целия потенциал на колата.”

Ландо Норис (15-и)

„Денят не се разви така добре като предходните два уикенда, но според мен ситуацията не беше ужасяваща. Все още имаме известна работа по колата. Общо-взето нямаше какво още да извлека днес. Това трасе просто не пасва на болида ни. Трябва да се трудим в тази посока.”

Уилямс

Джордж Ръсел (17-и)

„17-а позиция на старта определено е по-добро класиране в квалификацията, отколкото очаквахме този уикенд. Сесията ни бе прилична. Приближаваме останалите и сме малко по-конкурентоспособни като отбор. Разбираме по-добре колата, извличаме повече от настройките и това ни позволи да подобрим в известна степен времената си в обиколка.”


Роберт Кубица (18-и)

„Квалификацията бе изненадваща по отношение баланса на автомобила. При първото си излизане се борех с огромна нестабилност на задната част – не го очаквах, тъй като през целия уикенд досега предницата създаваше проблеми. Трябва да опитаме да разберем какво стана, тъй като се случи изненадващо.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter