Начало Formula 1 News Накратко: Рейсинг Пойнт, Макларън и Уилямс след квалификацията за Гран при на...

Накратко: Рейсинг Пойнт, Макларън и Уилямс след квалификацията за Гран при на Китай

680
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Реакциите на пилотите на Рейсинг Пойнт, Макларън и Уилямс след квалификацията за Гран при на Китай.

Рейсинг Пойнт

Серхио Перес (12-и)

„12-о място е добър резултат – бяхме на по-малко от десета от Q3, така че съм доста доволен от представянето ни с оглед скоростта ни в тренировките. С перфектен тур можеше и да намерим място в топ 10, но вятърът усложни ситуацията на трасето. Битката в средата на колоната е толкова близка, че и най-малкият пропуск струва скъпо. Бих предпочел 11-а позиция, но и тази е добра. Не е ясно кои гуми са по-добри за старта – софт или медиум, но ще прегледаме информацията с инженерите и ще вземем решение. Изборът ни е свободен и смятам, че с добра стратегия бихме могли да гоним точки.”

Ланс Строл (16-и)

„Разочароваща квалификация. Чувствам, че не извлякох всичко възможно, така че класирането определено можеше да е по-добро. Все още не съм на 100% доволен от колата и допуснах грешки в обиколката си, които ми костваха няколко десети от секундата. Състезателното ми темпо е сравнително добро и вярвам, че утре можем да сме по-силни. Що се отнася до съботите обаче, трябва да оправим някои неща, за да отключим нужния потенциал. В Австралия от 16-и на старта завършихме девети. Няма причина да не сторим същото и тук.”

Макларън

Карлос Сайнц (14-и)

„Доста съм разочарован от това 14-о място, но още в третата тренировка видяхме, че влизането в Q3 ще е много трудно. С идването в Шанхай бяхме наясно, че пистата е трудна за нас и ще изложи на показ ограниченията ни. Все пак смятам, че се справихме и квалификацията ни бе прилична. Може би изгубих една-две десети от секундата на отделни места в последната си обиколка, но като цяло мисля, че извлякох кажи-речи целия потенциал на колата.”

Ландо Норис (15-и)

„Денят не се разви така добре като предходните два уикенда, но според мен ситуацията не беше ужасяваща. Все още имаме известна работа по колата. Общо-взето нямаше какво още да извлека днес. Това трасе просто не пасва на болида ни. Трябва да се трудим в тази посока.”

Уилямс

Джордж Ръсел (17-и)

„17-а позиция на старта определено е по-добро класиране в квалификацията, отколкото очаквахме този уикенд. Сесията ни бе прилична. Приближаваме останалите и сме малко по-конкурентоспособни като отбор. Разбираме по-добре колата, извличаме повече от настройките и това ни позволи да подобрим в известна степен времената си в обиколка.”


Роберт Кубица (18-и)

„Квалификацията бе изненадваща по отношение баланса на автомобила. При първото си излизане се борех с огромна нестабилност на задната част – не го очаквах, тъй като през целия уикенд досега предницата създаваше проблеми. Трябва да опитаме да разберем какво стана, тъй като се случи изненадващо.”

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.