Начало Рали Насър Ал-Атия отпадна от рали Дакар

Насър Ал-Атия отпадна от рали Дакар

33
0

Един от основните претенденти за победата в тазгодишното издание на рали Дакар – Насър Ал-Атия с Тойота, отпада от надпреварата. Катарецът бе принуден да преустанови участието си, след като във вчерашния 3-и етап пропадна в дупка и счупи задното дясно колело на колата си. Той поправи повредите, но вървеше с много ниска скорост и загуби повече от 2 часа време.

Очакваше са Ал-Атия да продължи участието си в надпреварата, но от екипа съобщиха, че пораженията по колата са твърде големи. След проблемите на друг от пилотите на Тойота вчера – Жиниел де Вилиер, единственият представител на японския отбор, който запазва шанс за призово класиране, е Нани Рома.

Испанецът в момента е на 5-о място в генералното класиране, на 13:04 мин зад лидера Себастиен Льоб с Пежо. Рома имаше електрически проблем и спря на 2 пъти в отсечката, но не загуби много време и завърши етапа на 8-а позиция.

„Усетих, че бяхме спасени от една идея, която ни хрумна, заяви Рома. – Но това е част от състезанието. Ще се опитаме да се справим по-добре в днешния етап. Имахме електрически проблем. Колата влизаше в безопасен режим на движение и не можехме да я накараме да работи. Опитахме се да я оправим, да сменим хиляди неща. Но нямаше промяна. Спряхме отново и сменихме още някои неща и най-накрая автомобилът започна да работи по-добре.”