Начало Рали Навигаторът на Ожие още не знае дали ще участва в рали Финландия

Навигаторът на Ожие още не знае дали ще участва в рали Финландия

45
0
Жулиен Инграсиа

Навигаторът на Себастиен Ожие Жулиен Инграсиа все още не знае дали ще участва в рали Финландия. Той ще разбере това едва другата седмица, като финалното решение зависи от лекарите.

Инграсиа все още се възстановява от операция. Той падна от колелото си преди три седмици и счупи ключица, което наложи спешна хирургическа намеса. Заради това навигаторът вече изтърва тестовете за рали Германия – на тях бележките на Ожие четеше Никола Клингер.

Положението ми се подобрява непрекъснато, но счупването на ключицата бе доста лошо. Истински пъзел, който лекарите трябваше да подредят. Сега имам 30-сантиметров белег и през следващите 16 месеца костта ще бъде придържана от титаниева пластина и девет винта. Трябва да благодаря на докторите за страхотната им работа – обясни Инграсиа пред wrc.com.

Той допълни, че първите десетина дни след операцията не е могъл да върши почти нищо и се оказал залостен вкъщи да гледа Уимбълдън, Тур дьо Франс и какви ли не други спортове по телевизията.

Сега преминавам интензивна физиотерапия, за да се възстановя максимално. След още 10 дни ще направим някои тестове и тогава ще се разбере дали ще участвам във Финландия или не. Естествено, че искам да съм там, за това тренирам понастоящем. Но ако лекарите кажат, че е опасно или глупаво да го правя, трябва да пропусна един старт, за да съм на ниво през останалата част от сезона – каза още Инграсиа.