Начало Рали Навигаторът на Петер Солберг се оттегли

Навигаторът на Петер Солберг се оттегли

82
0

Фил Майлс – навигаторът на Петер Солберг, реши да прекрати състезателната си кариера след 152 старта в световния рали шампионат.

Екипажът Солберг/Майлс участва заедно в надпревари от 1999 г. насам. През това време те се състезаваха за Форд, Субару и за основаният от Петер Солберг частен тим. Успяха да спечелят 13 ралита от WRC, както и титлата в шампионата през 2003 г. преди да започне абсолютната доминация на Себастиен Льоб и Ситроен.

Не са много ясни причините за напускането на Фил Майлс точно в средата на сезона и непосредствено преди първата за тази година асфалтова надпревара – рали България. Официалното обяснение на британеца гласеше следното:

– Това бе едно от най-трудните решения, които някога е трябвало да взимам. Чувствам обаче, че е дошло време да се концентрирам върху други аспекти от моя живот. Участвахме в 152 надпревари през изминалите 11 години и това бе повече начин на живот, отколкото работа. Радвах се при изминаването на всеки километър по време на нашите възходи и слаби периоди, които вървяха ръка за ръка. Сигурен съм, че Петер ще спечели още много ралита в бъдеще при точно стечение на обстоятелствата. Световният рали шампионат ще ми липсва много и пожелавам на Петер и на екипа успех в бъдеще.

От своя страна Петер Солберг коментира, че е ужасно тъжен от случващото се, защото Майлс е бил може би най-важният човек в цялата му кариера. Освен това норвежецът се надява тази година най-накрая да постигне нова победа в световния рали шампионат и никога не е помислял, че до него на дясната седалка няма да присъства Майлс.