Начало Рали Не достига място в сервизния парк на рали България

Не достига място в сервизния парк на рали България

45
0

Лек хаос и теснотия царят в сервизния парк на рали България 2010 ден преди началото на надпреварата.

Зоната, където тимовете са разположили или в момента разполагат своето оборудване, се намира на летището в Долна баня, подобно на предходните няколко години. Разликата е, че този сезон поради факта, че рали България е кръг от световния шампионат, изискванията към това място са значително по-големи.

С цел проблемът с теснотията да бъде решен, буквално в последния момент са били асфалтирани нови участъци от площта на сервизния парк, тъй като наличната е била крайно недостатъчна, за да побере всички участници с тяхното оборудване. Независимо от взетите мерки обаче ясно личи, че пространството отново не съответства на нуждите. Камионите на WRC тимовете са сместени по чудо на предвиденото за всеки екип пространство. Сервизните зони на българските отбори пък се намират в тревните площи.

Отделно има лек смут в организацията на отделните зони в сервизния парк и кой точно откъде има или няма право да преминава.

Наред с това, трябва да сте изключително внимателни, при положение, че за да дойдете в Боровец, използвате пътя от София през Самоков. По шосето огромни участъци от асфалта са изрязани и подготвени за запълване, което обаче тази сутрин все още не беше стартирало.