Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не направихме толкова обиколки, колкото искахме, обясни Норис

Не направихме толкова обиколки, колкото искахме, обясни Норис

728
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис призна, че в тима му Макларън не са направили толкова обиколки, колкото са искали преди началото на 5-ия ден от тестовете на пистата Каталуня край Барселона.

Британецът завърши деня с най-добро време 1:17.709 мин. Но то бе постигнато с най-меките гуми C5. А освен това Ландо на два пъти спираше с технически проблеми. В първия случай ставаше въпрос за загуба на хидравлично налягане.

„Като цяло денят беше добър, каза Норис. – Но не направихме толкова километри, колкото искахме. Подобрихме малко колата спрямо миналата седмица. Особено в дългите серии от обиколки. Съответно вървим в правилната посока, което е позитивно. Важно е да продължим да правим това.“

Спортният директор на тима Жил де Феран също не остана доволен от броя направени обиколки за деня – 80.

„Заради малки проблеми не успяхме да изпълним програмата днес, каза бразилецът. – Въпреки това в крайна сметка денят беше позитивен. Успяхме да свършим важна работа в подготовката за Австралия. Става въпрос за развитието и разбирането на колата.“

На пистата днес изпитанията заедно с хора от тима наблюдаваше и Фернандо Алонсо. Бившият пилот на Макларън няма да се състезава във Формула 1 през 2019 г. Има спекулации, че той може да кара в някой от тестовете за екипа от Уокинг през сезона.