Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не сме най-бързи, особено в една обиколка, твърди Фетел

Не сме най-бързи, особено в една обиколка, твърди Фетел

2063
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел смята, че тимът на Ферари не е най-бърз в Монреал, където този уикенд ще се проведе Гран при на Канада. Съотборникът му Шарл Льоклер даде най-добро време във втората петъчна тренировка на пистата Жил Вилньов. Немският пилот на Скудерията остана втори.

Фетел отбеляза, че сесията е била интересна

„Трасето бе доста хлъзгаво, но знам, че ще се подобри в течение на уикенда. Отново имахме проблеми с гумите, особено в дълги серии. Ще трябва да работим по това в третата свободна сесия, защото е жизненоважно да сме на добри позиции на старта”, каза още Себастиан.

„В момента бих казал, че не сме най-бързи, особено в една обиколка – там основните ни съперници имат леко предимство. Липсва ни сцепление в най-бавните завои. Ще опитаме да променим някои настройки, за да намерим точния баланс, който ни убягва в момента.”

Фетел и Льоклер направиха общо 129 тура за деня

Шарл коментира, че за него денят е бил положителен като цяло.

„Имаше прахоляк по пистата, което в комбинация с високите температури означаваше липса на сцепление. Условията се подобряваха през деня и се чувствах по-комфортно във втората сесия. Отбелязахме чудесен прогрес между двете тренировки. Още е трудно да се каже къде ще сме в квалификацията. Очакваме, че съперниците ни ще са силни и ще дадем най-доброто от себе си, за да постигнем силен резултат”, добави Льоклер.