Начало Рали Не вярвах, че ще съм най-бърз, призна Льоб

Не вярвах, че ще съм най-бърз, призна Льоб

66
0

Себастиен Льоб заяви, че не е вярвал, че ще бъде най-бърз във втория същински етап на рали Дакар. Пилотът на Пежо затъна в калта за около 2 минути, но въпреки това премина най-бързо по отсечката между Вила Карлос Пас и Термас Рио Хондо с дължина 387 км. Французинът изпревари с 2:23 мин своя съотборник и многократен победител в надпреварата – Стефан Петерханзел. Трети, на 2:38 мин остана Владимир Василиев с Тойота Хайлукс.

„Имах късмет да изляза от там. В първия момент не смятах, че ще успея да се измъкна бързо и по този начин, обясни Льоб. – Бях малко притеснен. В крайна сметка успях да се върна в колоната отново. След това имах малки проблеми със спирачките, защото бяха пълни с мръсотия. Като оставим това на страна, направих добър етап, Опитах се да намеря добър ритъм и беше добре. Щастлив съм от това. А и колата се представи чудесно. В следващия етап ще сме първи по пътя и ще бъде друга история.”

Миналогодишният победител Насър Ал-Атия с Мини, който остана 8-и, но основната причина за това беше спукана гума, която трябваше да бъде сменена по време на отсечката. „Не беше лесно, защото останахме на място и имаше много мотори и ATV-а около нас, заяви катарецът. – Трябваше да сменим гумата, но не загубихме много време. Не поехме рискове и направихме добър етап.”