Начало Избрани Нетфликс обяви кога ще излезе пети сезон на Drive to Survive

Нетфликс обяви кога ще излезе пети сезон на Drive to Survive

447
0
Drive to Survive
Drive to Survive; снимка Нетфликс

F1 и Нетфликс обявиха кога ще излезе сезон №5 от документалната поредица Drive to Survive. Това ще се случи на 24 февруари, или по-точно 9 дни преди първия старт за сезон 2023 в Бахрейн.

Новият сезон на документалния сериал на Нетфликс ще обобщи случващото се през сезон 2022 в F1. Съвсем логично ще се обърне сериозно внимание на невероятния успех на Макс Верстапен и Ред Бул, които спечелиха с лекота титлите при пилоти и конструктори.

Вчера Нетфликс публикува трейлър на сезон №5 на Drive to Survive. В него се вижда главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали, който обсъжда последната промяна в  техническите правила, влязла в сила миналата година. В него той казва следното: „Пилотите ще го харесат, защото те са бойци, като в Колизеума.“

Drive to Survive се появи за първи път в Нетфликс през 2019 г. През последните години поредицата има немалка заслуга за разширяването на аудиторията на F1 най-вече в САЩ. Въпреки това сериалът беше критикуван и за погрешно представяне на някои събития. Например Ландо Норис заяви миналата година, че събитията в някои епизоди не отговарят на случилото се в действителност.

Макс Верстапен също критикува Drive to Survive. Пилотът на Ред Бул обвини Нетфликс за това, че изопачава и преувеличава редица неща. Нидерландецът дори отказа да участва в поредицата след премиерата на четвърти сезон. Верстапен все пак проведе разговори със Стефано Доменикали в миналата година. В крайна сметка Верстапен обяви, че ще се върне в предстоящия пети сезон на документалната поредица на Нетфликс. Въпреки критиките, F1 и Нетфликс официално потвърдиха, че поредицата ще има поне шест сезона.

Верстапен се появява в трейлъра на новия сезон и дава интервю за Нетфликс. Пилотът на Ред Бул спечели втора поредна световна титла по много впечатляващ начин. 25-годишният състезател записа 15 победи в един сезон, с което подобри рекорда на Себастиан Фетел и Михаел Шумахер. Също така той си гарантира короната четири кръга преди края. Но от друга страна сезон 2022 не започна добре за Верстапен. Състезателят на Ред Бул записа две отпадания в първите три старта заради технически проблеми в неговия болид RB18.

Все още не са обявени повече подробности за сезон номер 5 на Drive to Survive. Очаква се поредицата на Нетфликс отново включва 10 епизода, които ще бъдат с продължително поне от поне 40 минути,

Междувременно F1 заяви, че четвъртият сезон на „Drive to Survive“, който стартира миналата година, е привлякъл най-голям брой зрители до момента. До момента той е бил класиран сред 10-те най-гледани програми в 56 държави по целия свят.