Начало Рали Нювил най-бърз в шейкдауна на Монте Карло

Нювил най-бърз в шейкдауна на Монте Карло

65
0

Тиери Нювил беше най-бърз в шейкдауна на рали Монте Карло, с което започва тазгодишния сезон в световния шампионат (WRC). Пилотът на Хюндай, който миналата година водеше в ралито. но допусна грешка и отпадна, преодоля отсечката Gap с дължина 3.35 км за 2:00.2 мин.

Така белгиецът изпревари своя съотборник Дани Сордо с едва 0.1 секунди. Трети остана От Танак с Тойота на половин секунда от водача, следван от Крис Мийк със Ситроен DS3 (+0.7 сек). Условията днес бяха отлични със слънце и суха настилка.

“Настройките се усещаха добре, каза Нювил.- Намерихме добри реглажи и направихме добър тест преди самото състезание. Колата е доста подобна на миналогодишната затова би трябвало усещането да е доста близко. Уверен съм.“

“Нямаше от какво да се оплача от колата или настройките, заяви Танак, за който това ще е първо състезание за Тойота. – Това е добър знак. Сигурен съм, че ще имам още много да уча докато видя къде е лимита на колата, но за момента колата се усеща страхотна за каране.“

По време на шейкдауна нямаше инциденти, но преди него при опознаването на отсечките сутринта, Бриан Буфие от М-Спорт се удари. Неговият навигатор Жером Дегу получи нараняване на врата и трябваше да напусне надпреварата.Ще го замени Касавие Панисери, който участва на рали Дакар.