Начало Рали Нювил най-бърз в шейкдауна в Германия

Нювил най-бърз в шейкдауна в Германия

41
0

Тиери Нювил бе най-бърз в шейкдауна на рали Германия, 10-и кръг от първенството на WRC. Пилотът на Хюндай бе най-бърз при преминаването на предимно сухия участък Eiweiler с дължина 4.09 км. Белгиецът изпревари с 0.9 сек Андреас Микелсен със Ситроен C3. Последният се завръща в шампионата, след като пропусна предишното състезание във Финландия.

На трета позиция (+1.2 сек) остана шампионът Себастиен Ожие от екипа на М-Спорт. Французинът, който е лидер в шампионата с равни точки с Нювил, има на разположение за това състезание изцяло нов автомобил Форд Фиеста. Това е неговият 3-и за сезона, като с първите два той спечели първите си състезания – в Монте Карло и в Португалия.

Нювил постигна най-доброто си време от 2:25.8 мин при първото си преминаване на отсечката. Той направи още 3, като в първите 2 кара с твърди гуми на Мишлен, а в 3-ото и 4-ото бе с меки. Целта му беше да се подготви по-добре за първите отсечки в утрешния ден, които се очаква да бъдат на дъжд.

Всички водещи пилоти, с изключение на От Танак и Хейдън Падън, постигнаха най-добрите си времена при първите си минавания. Причината за това бе, че с всяко преминаване пилотите изкарваха кал и камъни по трасето и това влошаваше условията. 4-и остана Крис Мийк със Ситроен C3, следван от съотборника си Крейг Брийн.