Начало Рали Нювил с минимален аванс пред Ожие след първия ден в Турция

Нювил с минимален аванс пред Ожие след първия ден в Турция

51
0
Тиери Нювил,хюндай

Тиери Нювил с Хюндай i20 води с едва 0.3 сек пред Себастиен Ожие в рали Турция след първия същински ден на надпреварата, която е 10-и кръг от първенството на WRC. Той бе изпълнен с драма и обрати.

Двамата трябваше да минават първи и втори по песъчливите макадамови отсечки, което се счита за голям недостатък, с оглед на това, че условията за тези след тях са много по-добри.

Тези зад тях обаче имаха проблеми и допускаха грешки, а Нювил успя да бъде най-бърз в 2 от отсечките за деня, което е забележително с оглед на позицията му. Преди последната отсечка лидер беше Андреас Микелсен с Хюндай, който водеше в голяма част от деня, но в края гумите му се износиха и той загуби ценни секунди.

Така норвежецът изостана на 3-о място, на 2.6 сек от лидера. А това предвещава оспорвана битка утре. В нея шансове да се включи има и 4-ият Яри-Мати Латвала с Тойота, който изостава на 16. 3 сек.

Финландецът имаше трудности с намирането на грип в по-неравните участъци. От такива се оплакваше и неговият съотборник От Танак, който изостава на 31.9 сек от лидера. Близо зад него са Хейдън Падън с Хюндай и Есапека Лапи с 3-ата Тойота.

Крейг Брийн със Ситроен C3 водеше в ралито за 2 отсечки, но спукана гума го прати едва 8-и след края на деня. От надпреварата в предпоследния етап отпаднаха Елфин Еванс от М-Спорт с Форд Фиеста и Мадс Остберг със Ситроен със счупени окачвания.