Начало Рали Нювил спечели в Австралия, Латвала се провали в последната отсечка

Нювил спечели в Австралия, Латвала се провали в последната отсечка

47
0

Тиери Нювил с Хюндай i20 спечели последния кръг от световния рали шампионат в Австралия, осигурявайки си второто място в крайното класиране за сезона. Белгиецът остави на 22.5 сек зад себе си От Танак от екипа на М-Спорт с Форд Фиеста.

В същото време Яри-Мати Латвала с Тойота, който бе на 2-а позиция до последно, катастрофира в последната отсечка и отпадна от надпреварата.

Това не е първият подобен случай в кариерата на финландеца, който в малкото останали отсечки днес се опита да притисне Нювил в битката за победата. Това обаче не му се отдаде, като преди финалния етап разликата бе 14.7 сек и трудно можеше да бъде наваксана за 6.4 км.

Отпадането на Латвала изведе на подиума Хейдън Падън с Хюндай, който зае 3-ата позиция  След труден уикенд с няколко грешки и липсата на добро темпо шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста все пак завърши 4-и.

„Тази победа е специална и за целия отбор, каза Нювил след финала. – В екипа работиха толкова много по време на сезона. Не беше лесна, но запазихме високо ниво на мотивация и натискахме здраво, независимо че загубихме шампионата. Все пак си осигурихме второто място при пилотите.”