Начало Рали Нювил спечели рали Полша, доближи Ожие

Нювил спечели рали Полша, доближи Ожие

69
0

Тиери Нювил с Хюндай спечели тазгодишното издание на рали Полша. Белгиецът стартира деня с 3.1 сек пред От Танак от М-Спорт с Форд Фиеста и днешните 4 етапа предвещаваха оспорвана битка за победата. Това обаче не се случи, след като във втория етап за деня естонецът се удари в дърво и отпадна от състезанието.

Така той пропусна шанс да вземе втора победа в кариерата си, като бе излязъл начело след първата отсечка за дена и общо 20-а за надпреварата. По този начин победата за Хюндай бе двойна, след като на 2-а позиция завърши Хейдън Падън.

Челната тройка допълни шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста от М-Спорт. Той изостана от лидера на над 2 минути и 20 секунди, като вчера спука 2 гуми и загуби всякакви шансове за победа. Така в генералното класиране авансът му намаля само на 11 точки.

Четвърти остана Дани Сордо с Хюндай, който в един момент бе пред Ожие, но изостана от него, след като французинът влезе в ритъм след проблемите с гумите. Петицата оформи Стефан Льофебър със Ситроен C3. При отборите Хюндай доближи М-Спорт на 22 точки.