Начало WRC News Нова Зеландия или Хърватска може да приемат кръг от WRC догодина

Нова Зеландия или Хърватска може да приемат кръг от WRC догодина

71
0

Нова Зеландия или Хърватска може да приемат кръг от световния рали шампионат през следващата година. Идеята е календарът на WRC да се разрасне и до 2022 г. да имаме 16 състезания в него. Нова Зеландия не е била част от световните ралита от 2012 г. насам, като по думите на WRC промоутъра Оливър Сиесла надпреварата може да се състои в началото на септември. За Хърватска вариантът е тя да се състои също през септември.

„Няма нужда да ви казвам за Нова Зеландия, заяви Сиесла. – Има голяма страст да бъдем там покрай Хейдън Падън и дори да няма най-големия брой посетители по отсечките, там имаме хубави пътища, които можем да използваме, за да направим страхотно телевизионно предаване. Напълно подкрепям това състезание.”

Хърватска е най-скорошният кандидат за място в календара, като според Сиесла в момента спортът не иска да има повече европейски състезания. „Вярно е, че не желаем повече европейски ралита, но Хърватска с нейната инфраструктура предлага невероятни пътища, които могат да накарат колите да танцуват, каза още босът. – Може да имаме смесено състезание с един ден на макадамови отсечки и 2 дни на асфалт.”

Сериозен кандидат за място бе и Китай, като страната дори бе включена в календара миналата година. Заради силните бури и дъждове обаче надпреварата не се състоя, като бе планирана за септември. Имаше и спекулации, че организаторите не са разполагали с нужното финансиране. Според Сиелса шефовете на WRC не са се отказали от Китай, но в момента има други кандидати, чието домакинство ще се осъществи по-лесно.