Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да има промяна в управлението на F1, твърди Екълстоун

Няма да има промяна в управлението на F1, твърди Екълстоун

36
0

Бърни Екълстоун смята, че няма да има промяна в управлението на F1 в следващите години, въпреки наличието на нов собственик на спорта – Liberty Media.

Според последните спекулации главният изпълнителен директор на CSM Sport & Entertainment Зак Браун и Рос Браун ще заемат високи позиции в новото управление на F1 като част от плановете за промени и по-голямо разпространение на Формула 1 световен мащаб.

Но Екълстоун настоява, че приказките за нови имена в управлението на спорта са прибързани, като според него нищо няма да се промени поне до изтичането на сегашния договор Конкорд до края на 2019 г.

„Мога да ви уверя, че що се отнася до Ф1, тя ще остане такава, каквато е. Няма да има промяна, каза Бърни. – Може да имаме нови акционери, които идват сега в борда, и които може би ще бъдат по-комерсиално насочени от досегашните собственици от CVC.

Но ние имаме двустранни споразумения с отборите. И те ще останат както са. Ще има обичайните дискусии са подновяване на договорите с екипите. Това са търговски споразумения.”