Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ник Фрай:Наблюдаваме Ди Реста,той ще е сред кандидатите за Мерцедес,ако Шумахер се...

Ник Фрай:Наблюдаваме Ди Реста,той ще е сред кандидатите за Мерцедес,ако Шумахер се откаже

35
0
Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

Мерцедес наблюдават отблизо развитието на Пол ди Реста във Формула 1, потвърдиха и от самия екип на щутгартския концерн. Напоследък тръгват доста слухове за разместване на пилоти в спорта и един от тях се отнася за Михаел Шумахер. Смята се, че шотландецът е кандидат именно за неговото място, въпреки че всичко е в сферата на догадките и няма никаква официална информация.

Ди Реста бе поредното име, свързано и с кокпита на Фелипе Маса във Ферари, но там приказките пращат поне половин дузина състезатели. Връзките на Пол с Мерцедес пък са далеч по-силни, след като той караше за марката в немския шампионат за туристически автомобили. Това като че ли е най-силният коз в негова полза, когато се заговори за евентуално титулярно място в екипа от Бракли.

Естествено, че наблюдаваме Пол – заяви главният изпълнителен директор на Мерцедес в F1 Ник Фрай пред Скай Спорт. – Той върши фантастична работа, има много важна екипна роля и ако Михаел реши, че не желае да продължава, със сигурност ще е един от пилотите, които ще обсъждаме за мястото. Все още обаче не сме стигнали до този момент, но определено се възхищаваме на Пол.

Мерцедес помогнаха на Ди Реста и за мястото му във Форс Индия. Те доставят двигателите за отбора и това бе решаващо при взимането на решение дали шотландецът да стане част от тима.

Изявлението на Фрай по отношение на състезателя пък се смята от наблюдатели за ясен знак, че позицията на Пол е доста силна. Специално интервю за неговото развитие в Гран при и вижданията му относно спорта може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (149).

Бъдещето на Шумахер и колегите му тепърва ще бъде обсъждано през годината, тъй като множество договори приключват в края на 2012 г. Самият Михаел отказва да обсъжда ситуацията, тъй като е съсредоточен върху настоящия сезон. Досега обаче той има едва 2 точки от пет старта, докато съотборникът му Нико Розберг е с 41 и спечели Гран при на Китай.