Начало Рали Никара ще участва в домашното си рали Финландия с Мини

Никара ще участва в домашното си рали Финландия с Мини

96
0
Ярко Никара

Мини ще се завърне в световния рали шампионат – Ярко Никара ще кара Джон Купър Уъркс WRC в предстоящата надпревара във Финландия.

27-годишният Никара е участвал в надпреварата в родината си шест пъти досега в кариерата си, като за първи път ще е с толкова силен автомобил. Финландецът се подготвя за състезанието, като ще участва и в Кувола рали.

Целият екип няма търпение отново да участва във WRC надпревара, за да видим как ще се представи подобреното Мини в ръцете на пилот, който познава маршрута. Знаем, че е способен да дава постоянни времена в топ 10, независимо колко силна е конкуренцията – заяви управляващият директор на Продрайв (които подготвят колите) Ричард Тейлър.

Никара за последно се състезава в Швеция в началото на настоящия сезон. За първи път кара Мини в Испания миналата година, където финишира пети.

Дълго време чаках да седна зад волана на Мини-то, а да го направя в домашния си старт ще е нещо наистина специално. Колата се управлява лесно и не смятам, че ще ми отнеме кой знае колко време да установя темпо и ритъм. Ще имам повече тренировки за разлика от предишните пъти. Определено смятам, че можем да постигнем добро класиране – заяви Никара.

Михал Косцюшко караше за последно Мини в световния рали шампионат, но неговата програма с Моторспорт Италия приключи.