Нико Розберг тества Volkswagen ID.R на Нюрбургринг

1782
0

Нико Розберг тества електрическия Volkswagen ID.R на пистата Нюрбургринг. Световният шампион за 2016 г. кара колата на трасето, където през миналия уикенд се проведе Гран при на Айфел. Розберг участва в множество инициативи, свързани с електромобилността. 35-годишният Нико си сътрудничи с компании, предлагащи иновативни решения и съвременни концепции в сферата на алтернативните задвижвания.

Времето на Нюрбургринг бе дъждовно, ветровито и с температури под 10 градуса. Това обаче не попречи на Розберг.

„Не се бях качвал скоро в истинска състезателна кола, но веднага се почувствах като риба във вода. ID.R наистина е фантастичен за управление автомобил. Сцепление, ускорение, аеропритискане – всичко бе много познато. Комплименти за инженерите във Volkswagen, които са свършили важна пионерска работа в сферата на електромобилността. Това би трябвало да е следващата развойна платформа, позволяваща трансфер на технологии в масовото производство. Точно това се случи с ID.R и ID.3. Дори мога да си представя да взема ID.3 за семейството си“, коментира той.

„Радваме се, че Нико поиска да тества ID.R. Фактът, че електрическият ни състезателен автомобил накара един световен шампион от Формула 1 да се усмихне, подчертава това, че електромобилността може да създава очарование и емоция“, сподели директорът на Volkswagen Motorsport Свен Смийтс.

ID.R в момента държи пет рекорда на Пайкс Пийк (Колорадо, САЩ), Гудууд Хил (Великобритания), Небесната порта в планината Тянмън (Китай), на Нюрбургринг-Нордшлайфе и Билстер Берг (Германия).