Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Никой няма вина за повредата, заяви Фетел

Никой няма вина за повредата, заяви Фетел

4199
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел не можа да участва в последния сегмент от квалификацията за Гран при на Австрия. Технически проблем с входния колектор му попречи да излезе в Q3. Това го остави десети в подреждането, като ще спечели позиция заради наказание на Кевин Магнусен за смяна на скоростна кутия. След сесията немският пилот на Ферари заяви, че никой няма вина за станалото.

„Очевидно колата се счупи, не можахме да запалим и да изляза. Загубихме част от Q2 и изцяло Q3. Доста бързо взехме решение какво да правим. Не е лесно обаче да свалиш толкова компоненти и да стигнеш до проблема. Момчетата сториха всичко по силите си, но не се справихме навреме”, обясни той.

Фетел заяви, че ситуацията е разочароваща, но в подобни случаи просто няма какво да се направи.

„Никой няма вина. Пробвахме всичко да поправим автомобила. Определено трябва да разберем какво се случи, както и да не го допускаме повече. Но както казах, ситуацията не стана по нечия вина”, допълни пилотът.

„Знаех, че ако успеем да поправим колата, ще имам само един опит. Опитах да се съсредоточа единствено върху това, но то така или иначе не се случи. Колкото и да ми е болно обаче, се радвам, че взехме полпозишъна с другия болид. Радвам се за отбора. За себе си не съм особено доволен, но утре ще направим добро състезание.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.