Начало Други Никола Цолов даде осмо време в тренировката на пистата в Монако

Никола Цолов даде осмо време в тренировката на пистата в Монако

750
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Спас Генев

Никола Цолов финишира на осма позиция в единствената тренировка на пистата в Монако. Българският състезател записа време записа време за 1:30.222 мин. Постижението на Цолов беше с поне 2.5 сек. по-слабо от това на първия Габриеле Мини от тима на Према. Сесията на уличното трасе в Монте Карло се проведе при променливи условия и няколко червени флага, което обяснява разликата във времената.

Монако е домакин на кръг №4 от Формула 3. Състезанието се провежда на прословутата улична писта с дължина 3.337 км и разположена в Монте Карло. Монако е една от общо две улични писти, които приемат стартове от поддържащия шампионат на F1.

Сесията в Монако започна при сравнителни добри температури и сухо трасе. Следователно всички пилоти бяха със сликове. Според прогнозата имаше голяма вероятност за валежи в следващия половин час

Още в първите минути тренировката в Монако беше спряна заради инцидент на Тасанапол Интрапувашак. Пилотът на AIX Racing се удари в предпазните ограждения на завоя Сент Дево. Малко преди това Джоузеф Лок спря прекалено късно и мина през зоната за сигурност около същия завой.

Никола Цолов беше в челната десетка след изминаване на 1/3 от сесията в Монако. Междувременно на трасето беше развят нов червен флаг заради инцидент на Кълъм Войсин от тима на Родин Моторспорт. Най-доброто време беше на Габриеле Мини.

Тренировката в Монако беше възстановена 23 мин. преди края. Пилотите от F3 обаче пак не успяха да направят много обиколки заради пореден червен флаг на пистата. Този път причината за него беше удар в стената на Сами Мегетуниф (Трайдънт).

С напредване на сесията на пистата започна да вали дъжд. Той намокри трасето и не позволи подобряване на времената. Въпреки това повечето състезатели решиха да направят няколко обиколки на трасето с гуми за мокър асфалт.

Никола Цолов остана осми след днешната единствена тренировка в Монако. Най-доброто време даде Габриеле Мини (Према), следван от Леонардо Форнароли (Трайдънт) и Дино Беганович (Према). Четвъртото място остана за Сами Мегетуниф (Трайдънт), следван от Кълъм Войсин и съотборника на Цолов Кристиан Менсъл. В топ 10 влязоха още Пьотр Вицнишки (Родин), Арвид Линблад (Према) и другият съотборник на Никола Цолов Лорънс ван Хюпен.