Начало Други Никола Цолов остана 16-ти в последния ден тестове в Барселона

Никола Цолов остана 16-ти в последния ден тестове в Барселона

710
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Спас Генев

Никола Цолов финишира на 16-та позиция в последния ден от тестовете на пистата край Барселона. Българският пилот записа време за 1:28.110 мин. по време на сутрешната сесия. Постижението на Цолов беше с 1.076 сек. по-слабо от това на най-бързия Мари Боя от тима на Кампос Рейсинг.

Барселона беше домакин на първите тестове по време на сезон 2024 във Формула 3. Изпитанията се проведоха на писта с дължина 4.657 км и разположена близо до град Монтмело. По-късно тази година тук ще се проведе четвъртия кръг от поддържащия шампионат на F1.

Вчера се проведе втория ден тестове в Барселона. Никола Цолов даде 17-то време след неговия край и измина солиден пробег. Постижението на българина беше записано в сутрешната сесия на пистата край Барселона.

Днес се проведе третия и последен ден изпитания в Барселона. Както обикновено, имаше две сесии с дължина от 3 часа, разделени от едночасова почивка.

Никола Цолов записа най-доброто си постижение в сутрешната тестова сесия. Пилотът на АРТ Гран при направи обиколката си в заключителните минути и зае 17-то място. Постижението му беше част от квалификационната симулация, която той правеше на пистата в Барселона. Най-бърз в сесията беше Мари Боя, следван от Оливър Гьоте и Люк Браунинг

В следобедната сесия всички състезатели се фокусираха върху състезателните симулации. Следователно автомобилите им бяха с голямо количество гориво и използвани гуми. В крайна сметка нито един пилот от Формула 3 не подобри своето постижение. По този начин Никола Цолов приключи тестовете в Барселона на 16-та позиция.

Най-бърз в последния ден изпитания беше Мари Боя (Кампос Рейсинг), следван от съотборника си Оливър Гьоте и Люк Браунинг (Хайтек). В топ 5 влязоха още протежето на Ред Бул Арвид Линдблад (Према), както и това на Алпин Габриеле Мини също с Према. Съотборниците на Никола Цолов Лорънс ван Хюпен и Кристиан Менсъл дадоха съответно 10-то и 12-то време.

Сега Никола Цолов се насочва към третия кръг за сезон 2024 във Формула 3. Той ще се проведе на пистата Имола в периода 17-19 май. Това ще бъде единственото ново трасе за българския лъв през тазгодишната кампания в F3. Понастоящем Цолов заема 16-то място във временното класиране с актив от 7 точки.