Начало Formula E News Нисан ще се състезава във Формула Е до 2030 г.

Нисан ще се състезава във Формула Е до 2030 г.

63
0
Нисан и Формула Е
снимка, Формула Е

Нисан ще се състезава във Формула Е до 2030 г. Японският производител потвърди ангажимента си да бъде част от световния електрически шампионат и през следващата ера Gen4, която започва след две години.

Нисан пое този сериозен ангажимент към Формула Е точно преди домашното си състезание в Токио, които ще се проведе в събота. Това ще бъде първо посещение на световния електрически шампионат в Япония.

Нисан участва в изцяло електрическия шампионат от 2018 г. насам. Марката зае слота на екипа на Рено е.Дамс. Двете страни си партнираха още преди това. От Рено в крайна сметка решиха да напуснат Формула Е и да се фокусиран върху F1 и други шампионати

Откакто участва с пълноправно заводско участие, Нисан постигна умерен успех във Формула Е. Марката завоюва две победи и 16 подиума. Последните два подиума дойдоха по време на настоящата кампания благодарение на Оливър Роуланд. Британецът финишира трети в старт №2 в Дирия, както и по улиците на Сао Пауло.

Историческото споразумение подчертава дългосрочното партньорство, насочено към развитието на електрическата състезателна технология. Това подчертава отдадеността на Формула Е, Нисан и ФИА да разширяват границите на електрическата мобилност и иновациите на световната сцена. То също така отбелязва първия от производителите във Формула Е, който се ангажира да участва в следващата ера на шампионата Gen4.

Следващото поколение Формула Е GEN4 ще възвести нова ера на електрическите състезателни постижения. То ще похвали с несравним напредък в енергийната ефективност, състезателното представяне и иновациите в областта на безопасността. Тя ще включва авангардни характеристики, като например капацитет за регенериране до 700 kW, увеличена мощност до 600 kW и иновации в областта на безопасността. Всичко това представлява значителна крачка напред в технологията на състезателните електромобили.

Като приема платформата GEN4 на Формула Е, Нисан потвърждава своята отдаденост на устойчиви състезателни решения. Същевременно марката ускорява собствената си технологична еволюция.

„Ние от Формула Е сме много щастливи да видим, че Нисан удължава участието си в сериите до 2030 г. Нисан споделя нашите ценности за насърчаване на устойчивото развитие по целия свят. Марката се стреми към най-добрите автомобилни характеристики чрез електрически решения. Наличието на наистина глобална марка като Нисан, с голямо присъствие във всяка страна, която посещаваме, както и извън нея, е жизненоважно за нас като истински глобален шампионат“, сподели Джеф Додс.

„Това ни помага да популяризираме сериите сред по-широка и разнообразна аудитория. Ангажиментът също така допринася изключително много за популяризирането на технологиите за електромобили в световен мащаб. Нисан е високоуважаван автомобилен производител. Той напълно съответства на нашите цели и ценности. Затова ние сме развълнувани да видим ролята, която марката ще играе в светлото бъдеще, което ни очаква“, добави главният изпълнителен директор на Формула Е.

От Нисан също бяха много доволни от удължаването на ангажимента си към Формула Е

„Радвам се да потвърдя дългосрочното ни бъдеще във Формула Е като производител. Също така сме горди, че сме първата компания, която подписва договор до 2030 г. Това е важна година за Нисан, тъй като се стремим да постигнем или надминем целите, заложени в ангажимента ни „Амбиция 2030“, каза Томазо Волпе.

„Формула Е е невероятен полигон за изпитания на нови електрически технологии. Нямаме търпение да продължим да се развиваме и състезаваме поне до края на Сезон 16. Отборът е във възходяща траектория. Новата ни централа ще допринесе значително за бъдещия растеж. Също така модерните съоръжения ще ни помогнат да разработим автомобила си за бъдещите сезони. Голяма благодарност на Formula E Operations и на ФИА за подкрепата. Много сме развълнувани да продължим да работим заедно“, добави директорът на тима на Нисан във Формула Е.