Начало Рали Нисен очаква още изненади от Ожие през 2012 г.

Нисен очаква още изненади от Ожие през 2012 г.

39
0
Жулиен Инграсия,Себастиен Ожие

Себастиен Ожие ще продължи с изненадите в тазгодишния световен рали шампионат, твърди моторспорт директорът на Фолксваген Крис Нисен.

Френският пилот е в основата на развитието на Поло R WRC – автомобилът, с който концернът ще се завърне в сериите догодина, но през 2012 г. кара Шкода Фабия S2000. В първия кръг в Монте Карло той направи няколко страхотни отсечки, постигайки чудесни времена преди да катастрофира.

Ожие и навигаторът му Жулиен Инграсиа имат пълна програма за настоящия сезон, за да запазят максимално формата си. Състезателят се ползва с огромната подкрепа и на двукратния световен шампион Карлос Сайнц. Испанецът лично лобира за привличането му във Фолксваген, след това го похвали за карането му преди инцидента в Монте Карло и накрая заяви, че Себастиен е бъдещ шампион.

Скоростта на Ожие в началните отсечки на първия кръг бе невероятна. Това е доказателство, че сме подписали договор с пилот с огромен потенциал. Убеден съм, че той ще ни поднесе още страхотни изненади по време на надпреварите тази година – заяви Нисен.

Съотборник на французина в рали Швеция ще е норвежецът Андреас Микелсен. 22-годишният състезател спечели сериите Intercontinental Rally Challenge (IRC) през 2011 г. и впечатли Фолксваген с карането си във Финландия миналия юли. Предстои му тест с Шкода в началото на следващата седмица.