Начало Рали NOKIA прекратява спонсорството си за WRC

NOKIA прекратява спонсорството си за WRC

32
0
Nokia

Световният рали шампионат (WRC) явно изживява тежки времена. След като в началото на сезона бе прекратена съвместната работа с промотъра North One Sports, сега нов важен партньор си тръгва. В сряда стана ясно, че главният спонсор на шампионата, Nokia, също си тръгва. Логото на компанията изчезна вече от уеб сайта, където доскоро пишеше Powered by Nokia.

Ярмо Махонен, президент на WRC-комисията, заяви още през изминалия уикенд в Гърция, че това може да е последното събитие, подкрепено от финландската фирма. Днес официално партньорството бе прекратено, което започна едва преди няколко месеца, през септември миналата година.

„Това е тежка загуба за шампионата“, цитиран бе Махонен от Аутоспорт.

Това оттегляне носи след себе си загуба от 2,5 млн. британски паунда (около 3,1 млн. евро). Съвместната работа трябваше да бъде дългосрочна. Nokia трябваше да е не само спонсор, но и технически партньор, който да подпомага различните възможности за предаване на надпреварите.

„Не ставаше дума само за приходите от спонсорския договор, фирмата трябваше да е наш партньор. Това бе много добра платформа“, продължава Махонен.

Точните причини за раздялата не са обявени публично, но Махонен обяснява, че загубата на промотъра е повлияла. Очаква се скоро намирането на нов такъв, което трябва да стане вероятно на 15 юни.