Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Беше страхотно да водя след старта. Бележим прогрес всеки уикенд

Норис: Беше страхотно да водя след старта. Бележим прогрес всеки уикенд

1177
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Смесени чувства владееха отбора на Макларън след финала на Гран при на САЩ. От една страна тимът спечели подиум с Ландо Норис, който завърши трети на пистата. След дисквалификацията на Люис Хамилтън (Мерцедес) той отиде дори втори. Оскар Пиастри обаче отпадна много рано от състезанието.

„Беше страхотно да водя след старта“, коментира Норис, който успя да изпревари Шарл Льоклер (Ферари) при потеглянето и оглави колоната.

„Но просто скоростта ни не бе достатъчно висока. Доволен съм от състезанието си, направих добра надпревара. Знаехме, че няма да ни е леко заради износването на гумите. Първите 10 обиколки от всеки стинт обаче бяха страхотни. Вървим в правилната посока.“

„Бележим прогрес всеки уикенд, трябват ни само още няколко стъпки. Подиум е дори по-добро постижение от очакваното за уикенда на COTA и затова като цяло съм много щастлив“, каза още Норис

Пиастри бе искрено разочарован от това колко рано му се наложи да се прибере в пита. Той претърпя удар с Естебан Окон (Алпин) след старта. Сблъсъкът доведе до повреда на охладителната система и прегряване на двигателя.

„Жалко, че отпаднах след само 10 обиколки. Направих добър старт, взех няколко позиции, но надпреварата ми приключи заради теч на вода. Уикендът не бе от най-лесните, много неща научихме. Направихме стъпка напред спрямо съботата, но не стигнах до нивото, на което искам да съм“, каза Пиастри.

„Това са моменти, които изграждат характера и те са особено важни по време на първия ми сезон. Така че ще науча всичко възможно от станалото на пистата и ще се постарая да се представя по-добре в Мексико“, допълни австралиецът.

Андреа Стела отбеляза, че Макларън има вече четири поредни подиума

„Последният дойде в надпревара, в която дори направихме опит за победа. Натискахме здраво с Ландо и това може би ни коства по-скъпо към края на стинтовете, но не отнема нищо от ценността на крайния резултат. Окуражаващо е да сме конкурентоспособни на писта, която не очаквахме да пасне на болида ни“, добави шефът на Макларън в Гран при.