Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Бяхме по-близо до пола от очакваното. Мисля, че наистина имахме шанс...

Норис: Бяхме по-близо до пола от очакваното. Мисля, че наистина имахме шанс да го спечелим

1490
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис остана втори в квалификацията за Гран при на САЩ, изпреварен единствено от Шарл Льоклер (Ферари). Пилотът на Макларън бе доволен от представянето си, но едновременно с това смяташе, че е имал шанс за първата позиция.

„Доволен съм. Може би не очаквахме чак толкова добър резултат, така че това е добър бонус за целия отбор. Не допуснах толкова грешки, колкото в предишната квалификация (в Катар) и това е чудесно. Мисля, че обиколката бе достатъчно силна дори за полпозишън. Шарл каза, че е сбъркал на няколко пъти, но и при мен стана същото. Така че жалко и за тази пропусната възможност. Но въпреки това съм доволен“, коментира британският състезател на Макларън.

„Може би бяхме по-близо до пола от очакваното. Мисля, че наистина имахме шанс да го спечелим“, продължи Норис

„Никога не се знае какво ще стане (в състезанието), но съм в наистина добра позиция. Шарл по принцип стартира добре. Трудно ще е да го преследвам при потеглянето. Но се намираме в почти най-добрата възможна позиция за неделя и това ме удовлетворява“, допълни той.

Според Норис грешка в 11-ти завой му коства шанса за първа позизия на грида на COTA.

„Имахме известни грижи с постоянството в представянето на болида и спирането. Колата просто зави по-добре, отколкото очаквах. Натиснах спирачките късно и смятах, че почти ще изтърва връхната точка на кривата. В крайна сметка леко закачих бордюра. А когато се случи това, цялото преминаване по правата надолу се проваля. Грешката ми струва вероятно половин десета от секундата. Заради този пропуск обаче подаваш газ по-късно и губиш още половин десета, докато стигнеш 12-ти завой.“

„Мисля, че останалата част от обиколката бе много силна. Бях много доволен от преминаването на първи завой и целия първи сектор. Изтървах нещата само на едно-две места“, добави Норис.

Съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри остана десети в квалификацията. Австралиецът призна, че това не бе най-добрата му квалификация.

„Не напаснах обиколката си, но ще опитам в следващата сесия. Имаме доста солидна скорост, така че ако изчистя грешките, би трябвало да постигна по-силен резултат в квалификацията за спринта“, отбеляза Пиастри

Шефът на Макларън Андреа Стела обясни от своя страни, че гумите са били в оптималния работен прозорец в продължение само на един тур.

„Прибавете към това ограниченията на трасето и ще придобиете представа за предизвикателството. Като цяло сме доволни от потенциала на болида на писта, на която очаквахме да не ни пасне толкова, колкото предходни трасета“, коментира Стела.