Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Честно казано, състезанието не можеше да мине по-добре

Норис: Честно казано, състезанието не можеше да мине по-добре

1303
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира втори в днешната Гран при на Сао Пауло. Пилотът на Макларън добави още един подиум към сметката си за сезон 2023 в F1. Норис бе доволен от своя резултат, както и от стартовата си реакция днес.

Норис имаше трудна квалификационна сесия в петък. Британецът се нареди на шесто място за старта на основното състезание днес

Норис имаше отличен старт, който го изстреля на второ място. Състезателят на Макларън изпревари своите съперници от Астън Мартин. Норис се възползва от пролуката, оставена от Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари получи технически проблем в своя автомобил и катастрофира в загряващата обиколка.

В третата обиколка състезанието бе спряно заради инцидент с участието на Кевин Магнусен (Хаас) и Александър Албон (Уилямс). В катастрофата участваха още Нико Хюлекнберг (Хаас), докато Оскар Пиастри (Макларън) и Даниел Рикиардо (Алфа Таури) станаха косвени жертви.

Норис защити второто място след повторния старт от място в Бразилия. Пилотът на Макларън дори опита да притесни лидера Макс Верстапен. Нидерландецът обаче натисна педала на газта и увеличи разликата спрямо британеца.

Норис изкара едно сравнително самотно състезание оттук нататък. Британецът финишира втори и добави още един подиум към сметката си през този сезон. Това бе пето качване на почетната стълбица за Норис в последните 6 старта.

„Беше много добро. Честно казано, състезанието не можеше да мине по-добре“, сподели Норос. „Имах добро темпо, подобно на това в събота, което е най-важното. Направих и по-добър старт в началото, за да стигна от шесто до второ място, което беше приятна изненада.“

„Вчерашният ми старт също беше добър, така че се опитах да работя върху него и той в крайна сметка се подобри. След бях малко агресивен при втория старт на надпреварата“, продължи Норис. „Все пак съм много щастлив. Второто място бе най-доброто, което можем да постигнем в днешно време и за момента, но като цяло съм много щастлив.“

Норис опита да се бори с Верстапен в началото на надпреварата в Бразилия. Пилотът на Ред Бул обаче вдигна темпото и се откъсна напред. Норис опита да притесни отново Макс в края на надпреварата, но опитите му бяха безуспешни. Британецът остана втори и взе още една точка заради завъртането на най-бързата обиколка

„Има малки участъци, в които гумите се връщат малко към теб и след това можеш да натиснеш. Изглежда, че Макс винаги има отговор на всичко, което бях подготвил, което беше жалко. В крайна сметка той спечели честно и имаше едно силно състезание. За мен беше трудно заради вятъра и всичко останало. Като цяло P2 е добър резултат“, завърши Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри завърши извън зоната на точките. Австралиецът получи поражения в своя болид след инцидента на първи завой. Пиастри все пак успя да продължи участието си в състезанието, макар и да потегли от бокса.