Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Доминацията на Верстапен е скучна. Ако имаше двама Перес в Ред...

Норис: Доминацията на Верстапен е скучна. Ако имаше двама Перес в Ред Бул, нещата щяха да са различни

4133
0
Ландо Норис, Макс Верстапен, Серхио Перес
Ландо Норис, Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Доминацията на Макс Верстапен и Ред Бул прави Формула 1 скучна за феновете, коментира Ландо Норис. Британският пилот на Макларън подчерта, че не иска да каже нищо лошо по адрес на съперниците от Милтън Кийнс. Той обясни, че в Ред Бул работят много умни хора, които са направили този успех възможен, но и че това не прави надпреварите по-интересни за гледане.

„Подобно нещо е разочароващо за хората, които гледат, макар че то винаги е било така. В момента наблюдаваме по-голяма доминация от всякога. Това никога не е най-доброто нещо за гледане. Единствените вълнуващи състезания са тези, в които Макс го няма“, коментира Норис

„Разбира се, че е скучно. Няма начин да се твърди, че не е отказващ фенове да гледат фактор. Да наблюдаваш един и същи пилот как печели всеки път без битка става скучно и това е очевидно. В момента един от най-добрите пилоти във Формула 1 кара една от най-доминиращите коли и комбинацията е смъртоносна. Ако Макс не беше на пистата, а имаше двама [Серхио] Перес (в Ред Бул), то нещата щяха да са различни“, каза още Норис.

Междувременно Нико Розберг заяви, че Норис трябва да е по-положително настроен. Според световния шампион за 2016 г. пилотът на Макларън постоянно описвал нещата около себе си като че ли „чашата му е наполовина празна“.

Хванал се на бас преди състезанието, че Ферари ще ги бият? Не знам… Честно казано, не мисля, че този подход е добър. Повече позитивност би била добре.“

„Ландо направи феноменално каране в състезанието. Беше с постоянно представяне. Имаше сериозна разлика със съотборника му Оскар Пиастри, който имаше сериозни грижи с гумите. Голяма разлика“, коментира Розберг.

„Макларън има изумителен прогрес, въпреки че представянето се колебае писта за писта. Ферари например разочарова (в Китай). Но Макларън определено може да се бори за второто място при конструкторите“, добави Розберг.