Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис се хванал на бас, че ще е на 35 сек зад...

Норис се хванал на бас, че ще е на 35 сек зад Ферари: Радвам се, че опровергах сам себе си

1720
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Виктор Алекян

Иван Тенчев, Шанхай. Ландо Норис записа втори подиум за сезон 2024 с второто си място в Китай, след като бе трети в Австралия. Пилотът на Макларън каза, че е изненадан от това постижение. Още преди надпреварата заедно с екипа си очакваше битка с Ферари и не мислеше, че ще успее да задържи съперниците от Скудерията.

„Много неща ме изненадаха днес – липсата на темпо у Ферари, нашето добро темпо, както и това, че доста ни сравняваха с Ред Бул. Нищо от това не очаквах да се случи. Аз се хванах на бас на колко зад Ферари ще финишираме – мислех, че ще сме на 35 секунди! Виждате колко сбърках. Радвам се, че опровергах сам себе си“, засмя се Норис

„Бях подготвен да се прибера рано и да не се качвам на подиума. Така че този резултат е приятна изненада, демонстрираща, че отборът свърши добра работа. Трудим се упорито и това ни се отплаща. Радвам се за целия отбор – те заслужават такива резултати. Питовете бяха добри, просто всичко се получи“, продължи Норис.

„Не знам какво точно стана. Наистина не очаквах да направим такова състезание. Но се чувствах комфортно зад волана, успях да се справя с управлението на гумите си – значително по-лесно в сравнение с вчера. Това ми даде възможност и да натискам.“

„Усещането в колата бе чудесно. Така че като цяло денят бе добър за нас. Взехме хубави точки и още един подиум. Щастлив съм“, каза още Норис, който бе избран и за пилот на деня

Съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри финишира осми в Гран при на Китай. Той имаше и повреди от сбутвания при рестарт, което допълнително се отрази на скоростта му.

„Честно казано, смятахме, че тук ще караме за ограничаване на щетите, докато всъщност се представихме добре и в спринта, и в квалификацията, и в състезанието“, коментира шефът на Макларън в F1 Андреа Стела.

„Поздравления за всички в Макларън за упоритата им работа. Все пак обаче трябва да овладеем наученото досега за колата“, допълни Стела.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)