Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Имам пълно доверие в отбора

Норис: Имам пълно доверие в отбора

729
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис разкри какво очаква през сезон 2024 в F1. Британецът разкри, че „има пълно доверие на Макларън“ и се надява тимът да направи още една крачка напред. Норис продължава и да търси първи успех в F1.

Норис започва шестата си кампания в F1 и Макларън. 24-годишният пилот продължава да бъде лоялен на базирания в Уокинг отбор. Доказателство за това е новият многогодишен договор, който той подписа миналия месец. По този начин той гласува доверие на Макларън поне още две години и продължава да вярва, че ще постигне успех с този тим

Днес Макларън представи MCL38. Това е автомобил, на който отборът залага големи надежди. MCL38 е разработен под ръководството на Андреа Стела. Италианският инженер направи редица промени, откакто застана начело на тима преди година. Новият автомобил също така е тестван и в ултра модерния аеродинамичен тунел в Уокинг, открит преди няколко месеца.

По-късно днес Макларън ще направи кратък шейкдаун на Силвърстоун. По време на него Норис ще има възможността наистина да изпробва новата кола на писта, а не както досега- в симулатора. Британецът сподели какви са очакванията му за предстоящата кампания.

„Развълнуван съм да седна зад волана на MCL38 и да видя как той работи. Новата разцветка на автомобила изглежда страхотно, така че ще бъде забавно да излезем на пистата днес“, сподели Норис.

„С нетърпение очаквам да покарам автомобила в Бахрейн. Имам пълно доверие в отбора. Вярвам, че ще продължим да се движим напред след обрата през миналия сезон. Истинският тест за напредъка ни обаче тепърва предстои. Ще подложим автомобила на няколко изпитания, преди да се явим на квалификацията и състезанието за Гран при на Бахрейн.“

„През последните няколко седмици се върнах в технологичния център и работих много на симулатора с моя инженерен екип. Исках да се уверя, че сме напълно подготвени преди следващата седмица. Благодаря на всички на пистата и във фабриката за работата им. Тя ни позволи да стигнем дотук. Вълнувам се да отида в Бахрейн и отново да се състезавам“, завърши Ландо Норис.

Съотборник на Норис отново е Оскар Пиастри. Австралиецът започва втората си кампания с Макларън. Миналата година Пиастри направи много добро впечатление и дори се качи няколко пъти на подиума. 22-годишният пилот също ще има възможността да изпробва за първи път MCL38 на Силвърстоун

„Страхотно е, че днес имам възможност да карам MCL38 на писта. Това е важен етап в развитието ни за годината. Развълнувам съм да видя автомобила на пистата в новата ми окраска“, каза Пиастри.

„Няма да разберем къде се намираме по отношение на конкурентоспособността, докато не започнем да се състезаваме в Бахрейн. Подготвяме възможно най-добре за сезона. Прекарваме време в симулатора, работим в тясно сътрудничество с всички, които са проектирали, конструирали и ще управляват автомобила. Трябва да сме сигурни, че сме готови да стартираме силно тази година.“

„Очаквам с нетърпение следващите няколко седмици, които ще доведат до една натоварена година. Огромни благодарности на екипа за всичко, което направи досега, за да ни подготви за 2024 г. Наистина съм развълнуван да започна подобаващо втория си сезон в F1“, завърши Оскар Пиастри.