Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Мисля, че не изглеждаме никак зле

Норис: Мисля, че не изглеждаме никак зле

960
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Спас Генев

Ландо Норис коментира представянето си в първия ден от състезателния уикенд в Монако. Пилотът на Макларън призна, че темпото му е било по-слабо от очакваното и е категоричен, че в момента най-голяма заплаха за него са състезателите на Мерцедес.

Норис смята, че е имал „разумен“ първи ден по улиците на Монте Карло. Той побърза да подчертае доброто темпо на Шарл Льоклер и Ферари и е на мнение, че Скудерията е твърде далеч от Макларън.

Норис даде четвърто време в първата свободна тренировка за Гран при на Монако. Британецът обаче не се чувстваше толкова комфортно на бавното улично трасе, колкото на тези в Маями или Имола. Резултатът обаче не беше толкова действителен, тъй като Ферари и Ред Бул не караха с меки гуми

Във втората тренировка Норис направи само няколко турове с използвани меки гуми. Младият британец залагаше на по-дълги серии с обиколки със средно твърди гуми. Така той остана пети на 0.675 сек. от времето на Льоклер. Но от друга страна, реалното темпо на британеца остава загадка.

„Мисля, че не изглеждаме никак зле. Тук винаги е сложно, така че на първо място е хубаво отново да карам на тази писта, защото тя е толкова хаотична, колкото винаги е, както и толкова трудна. Мисля, че това бе един разумен първи ден“, сподели Норис.

„Определено ни липсва малко скорост в сравнение с Шарл и Ферари, може би и с Мерцедес – Мерцедес също изглежда много бърз. Мисля, че всичко е по-компресирано, просто защото това е малка и необичайна писта.“

„Но ние сме там. Трябва да намерим още малко [представяне]. Мисля, че днешния ден ще бъде труден. Ние обаче сме в борбата, което е най-важното“, добави пилотът на Макларън.

Запитан за конкретни области, които иска да подобри в остатъка от уикенда, той отговори така: „Това са няколко различни неща. Основното нещо, което искате тук, е сцеплението при ниска скорост. За да постигнете хубав баланс, трябва да имаме повече сцепление“, обясни Норис.

„Също така трябва да подобрим карането. Колкото по-добре автомобилът може да преминава през неравностите и колкото по-меко е усещането, толкова по-добре може да се чувства и той. Но това е един компромис. Ако се опитате да направите твърде много, губите цялостното си представяне. Опитахме няколко неща, така че се надявам да ги разберем и да ги подобрим за днес“, завърши Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри финишира втори в първата тренировка. После австралиецът даде 12-то време и също не използва нов комплект меки гуми

„В FP1 използвахме комплект меки гуми, а за уикенда имаш само определено количество меки гуми“, каза Пистри. „Опитвахме се да се подготвим за квалификацията. В онзи момент смятахме, че има голям шанс да вали за във втората тренировка, така че искахме да използваме меки гуми възможно по-рано.

„Но като се има предвид това, всичко беше прилично. Болидът Ферари изглеждаше бърз, Ред Бул изглеждаше добре. Този на Мерцедес изглеждаше много по-силен този уикенд, така че е много напрегнато. Мисля, че като цяло вчерашния ден беше добър“, завърши пилотът на Макларън.