Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер пред Хамилтън и Алонсо във втората тренировка в Монте Карло

Льоклер пред Хамилтън и Алонсо във втората тренировка в Монте Карло

5343
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер беше най-бърз във втората тренировка на пистата в Монте Карло. Състезателят на Ферари записа обиколка за 1:11.278 мин. Втори и трети в сесията се класираха Люис Хамилтън с Мерцедес и Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

Условията преди началото на втората тренировка за днешния ден бяха близки до тази в първата. Температурата на въздуха беше 20 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 32. Вероятността за валежи по време на сесията беше 20 %.

Повечето пилоти напуснаха бокса след светването на зеления светофар. Средно твърдите гуми на Пирели бяха предпочитан избор. Някои пилоти като Оскар Пиастри, Макс Верстапен, Юки Цунода и Даниел Рикиардо заложиха на твърди гуми. Представянето с тези смеси беше много силно в първата сесия

Магнусен записа първата най-бърза обиколка в сесията. Датчанинът обаче веднага беше изместен от Верстапен. В следващите минути имаше няколко размествания на класирането. Цунода, Строл и Сарджънт леко удариха стената в различни части на трасето в Монте Карло.

Льоклер водеше след първите 15 мин. от втората тренировъчна сесия в Монте Карло. Пилотът на Ферари записа обиколка за 1:12.125 мин. с гуми медиум. Втори беше Хамилтън, който записа постижението си с гуми хард. Трети беше Верстапен, който се оплакваше от своя болид.

„Подскачам като кенгуру, имам главоболия“, каза Верстапен по радиото.“ Зад него бяха Пиастри, Сайнц, Алонсо, Норис, Ръсел, Гасли и Цунода. Нито един пилот не използваше най-меките смеси на Пирели.

Льоклер подобри още веднъж своя резултат и записа време за 1:11.573 мин. Втори на повече от осем десети беше Албон, чието постижение беше с гуми софт. Верстапен също сложи меки гуми и даде второ време. Льоклер също мина през бокса за меки гуми и записа обиколка за 1:11.278 мин. Перес се оплака от подскачане на неговия болид и липса на видимост.

Льоклер остана начело след преполовяването на втората петъчна тренировка по улиците на Монте Карло. Състезателят на Ферари водеше с 0.475 сек. спрямо втория Фернандо Алонсо. Трети беше Верстапен, следван от Норис, Строл, Перес, Сайнц, Албон, Хамилтън и Пиастри. Няколко пилоти отново облизаха стената

В следващите минути пилотите продължиха да трупат повече километри на пистата в Монте Карло. Трафикът по трасето предизвика недоволството на някои, включително Алонсо. Окон каза по радиото, че е ударил стената в шикана около басейна.

Льоклер продължаваше да води през последната третина от тренировка №2 в Монте Карло. Състезателят на Ферари също изпусна точка на спиране за завоя Сент Дево и мина през зоната за сигурност. Втори на по-малко от две десети се движеше бъдещият му съотборник Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион правеше серия от обиколки със средно твърди гуми. Ръсел също правеше обиколки с такъв тип гуми. В дъното на колоната бяха пилотите на Заубер, както и Логан Сарджънт.

До края на втората сесия в Монако за днешния ден нямаше размествания в челото. Льоклер записа най-добрата обиколка и даде сериозна заявка за утрешната квалификация на домашната му писта. Втори и трети се класираха Хамилтън и Алонсо. Зад тях бяха Верстапен, Норис, Сайнц, Строл и Перес. Топ 10 беше допълнен от Албон и Ръсел.