Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Монако ще бъде много специално състезание за нас

Норис: Монако ще бъде много специално състезание за нас

852
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис изказа мнението си относно предстоящата Гран при на Монако. Пилотът на Макларън каза, че състезанието в Монте Карло „ще бъде много специално за отбора“. Норис също така се надява да се бори за победата в Княжеството и да продължи добрата си серия.

Норис се намира в изключителна форма. Британецът се качи на подиума в последните три старта. Норис финишира втори в Гран при на Китай. Две седмици по-късно той триумфира в Маями. Така той записа дългоочакваната първа победа в F1. После той финишира втори в Имола и беше много близо до това да изпревари Макс Верстапен

Този уикенд Норис се насочва към Монако. Уикендът в малкото княжество ще бъде изключително важен за Макларън. Отборът от Уокинг ще използва специална разцветка на своите автомобили, която е вдъхновена от Аертон Сена. Бразилецът е най-успешният пилот в историята на състезанието в Монако със своите шест победи. Сена също така е най-успешният пилот в историята на Макларън.

Норис се включи в последните четири издания на Гран при на Монако. Най-доброто му класиране беше трето място през 2021 г. Сега той се надява да изравни това постижение и дори да го подобри.

„Следва Гран при на Монако. Това е един от най-предизвикателните уикенди в календара. Монте Карло не е най-лесната писта за изпреварване, но квалификацията тук е едно от най-вълнуващите предизвикателства в моторните спортове. Всичко е свързано с това да се изстреляш и да изградиш увереност още от FP1“, сподели Норис.

„Чувствах се добре, че успях да се боря за победата в Имола. Разполагаме с толкова голям потенциал, който да развиваме напред. Монако ще бъде много специално състезание за нас, тъй като ще се състезаваме в ливрея в чест на Сена. Тя изглежда наистина невероятно. Нямам търпение да се състезавам с нея на тази специална писта за него“, добави пилотът на Макларън. Норис ще бъде със специален дизайна на каската си време на уикенда в Монте Карло, вдъхновен от тази на Сена.

Съотборникът на Норис финишира десети в първото си участие в Монако като пилот от F1. Тази година австралиецът се надява да подобри този резултат и да запише първи подиум за сезона

„За нас ще бъде чест да се състезаваме по улиците на Монако със специалната разцветка в чест на Сена. Той беше истински майстор на тази писта и записа шест победи. Важно да отдадем почит на такъв пример за подражание в нашия спорт“, каза Пиастри.

„Измислил съм специален дизайн на каската. Също така продам на търг една от моите каски, за да събера средства за Института „Аертон Сена“, който върши страхотна работа, предоставяйки възможности и променяйки живота.“

„Последните два състезателни уикенда в Маями и Имола бяха сред най-силните ми, откакто карам в F1. Вълнуващо е да се отправя към Монако с добра инерция“, завърши пилотът на Макларън.