Начало Избрани Норис: Може би денят не беше толкова добър от гледна точка на...

Норис: Може би денят не беше толкова добър от гледна точка на представянето

437
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис едва ли ще иска вали дъжд по време на състезанието на Сузука. Пилотът на Макларън завърши на осма позиция в първата сесия. Във втората свободна тренировка той и съотборникът на Даниел Рикиардо изпитваха огромни затруднения както с интермедии, така и с гумите за изцяло мокра писта. Норис даде 16-то време в сесията с изоставане от почти 4 секунди от лидера Джордж Ръсел.

„Приятно ми е да се върна тук. Може би денят не беше толкова добър от гледна точка на представянето. Има доста неща, които ни липсват в момента“, сподели Норис.

„Така че не сме на най-доброто място, но все пак се надяваме да спечелим няколко позиции утре.“

Повечето от най-добрите времена бяха постигнати с гуми интермедия. Според Норис, втората сесия до голяма степен е позволила на McLaren да събере данни, за да разбере по-добре точката на преминаване от мокри гуми към сликове.

„Просто трябва да се разбере какво представляват интермедиите и тези за мокро. Винаги има нови неща, които могат да се научат.“

„Независимо дали денят е лош или добър, все още можем да разберем нещата и да знаем в каква посока трябва да се движим. И така, това беше един добър ден за учене и разбиране и не е толкова добър по отношение на реалното представяне“, продължи Ландо Норис.

„Въпреки че днешните условията бяха доста трудни, обиколките, които направихме, бяха доста полезни. Малко се борим с темпото си. Със сигурност ще трябва да поработим през нощта. Утре обаче се очаква да бъде сухо. Очаквам Сузука ще бъде съвсем различна писта ако не вали. Сега ще  ще работим усилено, за да се подготвим за последната тренировка и да се настроим за квалификацията и състезанието“, завърши пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо остана извън топ 10 и в двете сесии на мократа писта Сузука. Австралиецът даде 17-то време във втората тренировка в Япония и се нареди точно зад Норис.

„Беше забавно да се върна на тази писта. Условията бяха хлъзгави, но всъщност си прекарах добре. В по-голямата част от първата тренировка не изглеждахме зле. Направих само няколко обиколки, но въпреки това се чувствах сравнително комфортно в автомобила. Този следобед бих казал, че имаше малко по-слабо темпо. Управлението на гумите бе наистина сложно. Не знаете какво правят хората и колко е трудно да получите реална представа за това. Вероятно трябва да намерим малко темпо от следобедната сесия. Утре изглежда ще е сухо, така че отново ще бъде съвсем различно. Честно казано, в неделя още не сме сигурни какво ще се случи! Смятам, че наученото от нас е полезно. Ще се опитаме да подобрим някои неща за утрешния ден, но като цяло сме много щастливи, че се върнахме на пистата Сузука“, каза Даниел Рикиардо.