Начало Избрани Норис не е изненадан от слабото представяне на Макларън

Норис не е изненадан от слабото представяне на Макларън

2541
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис не е изненадан от слабото представяне на Макларън в Гран при на Бахрейн. Британецът призна, че слабото темпо  на пистата Сахир няма да остане изключение. Също така предупреди, че предстоят още трудни уикенди, тъй като болидът MCL36 изостава твърде много от своите съперници. 

Макларън завърши успешно първият етап от предсезонната си подготовка в Барселона. Въпреки това две седмици по-късно в Бахрейн хроничен проблем със спирачките наруши програмата на базирания в Уокинг екип.

Въпреки това изключително бавното темпо на Норис и съотборника му Даниел Рикиардо в състезанието на Сахир показва по-дълбоко вкоренен проблем, който вероятно ще продължи да тежи на представянето на новия автомобил на Макларън.

Ландо Норис и Даниел Рикиардо изпитваха големи затруднения в квалификацията. Британецът даде 13-то време, а австралийският му съотборник не прескочи Q1 и остана 18-ти. Двамата пресякоха финалната линия в неделя много близо един до друг, но далеч от зоната на точките. Рикиардо финишира на 14-та позиция, следван от Норис, който бе на 15-та.

Това съвсем не беше това, което искахме. Състезанието премина много трудно. Далеч сме от мястото, на което искаме да бъдем. Трябва да сме сигурни, че работим върху всички възможни области и извличаме максимума от всяко едно състезание. Вчера дадохме всичко от себе си, но в момента това просто не е достатъчно. Ще разгледаме всички данни от днешното състезание и ще видим как можем да се подобрим за Саудитска Арабия, както и през целия сезон. Тази седмица ще направим всичко възможно, за да се възползваме максимално от положението, в което се намираме“, сподели Норис. 

„Първата ми цел беше да измина състезателната дистанция и да натрупам малко познания за автомобила. Изпробвахме и трите смеси на гумите на Пирели. Ясно ми е къде са слабостите ни в състезанието, така че ще се опитаме да разберем това и да работим върху тях. Мисля, че имахме и някои силни страни в някои от завоите. Така че просто ще дадем обратна връзка на отбора.“

„Очевидно знаехме, че състезанието ще бъде трудно. Въпреки това и двата автомобила завършиха без технически проблеми. Вече гледаме напред към напълно различното трасе в Саудитска Арабия. Нека да видим как ще се представим по улиците на Джеда“, обясни Даниел Рикиардо. 

„Както се очакваше, Гран при на Бахрейн беше продължение на проблемите, с които се сблъскваме в момента. Трябваше да управляваме много различни параметри по време на състезанието. Това не ни позволи да бъдем конкурентоспособни. Благодаря на Ландо и Даниел, които се бориха упорито през целия уикенд, заедно с екипа тук в Бахрейн и в Уокинг, който положи огромен труд“, каза шефът на Макларън Андреас Зайдл.

Това беше разочароващо и болезнено преживяване за всички в отбора, както и за всички наши страхотни фенове. Сега ще анализираме в детайли причините, поради които не сме конкурентоспособни. Работим колкото се може по-усилено, за да повишим производителността на автомобила възможно най-бързо.“