Начало Избрани Рикиардо няма да крие информация от Норис

Рикиардо няма да крие информация от Норис

1258
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Пирели

Даниел Рикиардо няма да крие никаква информация от съотборника си Ландо Норис. Според него двамата трябва да работят заедно, за да разберат по-добре новия болид на Макларън MCL36 .

В началото на втория им сезон като съотборници в британския отбор, техническият директор Андреас Зайдл даде да се разбере, че нито Рикиардо, нито Норис ще има статут на пилот номер едно.

Вместо това той иска сплотеност, която да помогне на екипа да продължи напред, особено след старта на сезон 2022, който поставя началото на нова ера във Формула 1.

През тази година спортът започва от нулата с напълно нови автомобили.

Миналата сряда Рикиардо и Норис излязоха на пистата за началото на тридневен групов тест на пистата Каталуния. Макларън бе един от отборите, които направиха голямо впечатление със своето представяне. 

Екипът от Уокинг изпълни програмите си привидно без проблеми. Твърди се, че Макларън е един от отборите, които вече са разрешил проблема с подскачането, предизвикан от тазгодишните автомобили и техните променени подове.

Рикиардо беше вторият най-натоварен пилот на пистата с направени 212 обиколки, а Норис бе със 155. Австралиецът заяви, че е предоставил на McLaren възможно най-подробна обратна връзка и няма да крие данни от своя съотборник. 

Представям възможно най-много обратна връзка. В този момент от годината наистина даваш всичко от себе си, защото времето е на твоя страна, каза той. 

Мисля, че по време на състезателен уикенд винаги се опитваш да стигнеш до същността за кратко време. Сега казвам абсолютно всичко, защото не мисля, че може да има твърде много информация. Опитвам се да им споделя всичко и след това говоря с Ландо.“

„Това е важен момент от годината, в който трябва да работиш със съотборника си и наистина да се опитате да се настроите на една вълна, за да тласнете отбора в правилната посока.“

Макларън направи едно от най-добрите откривания на предсезонната подготовка. Отборът измина общо 367 обиколки и постигна четвърто най-добро общо време с 1:19.568, дело на Норис. Тази обиколка  беше с четири десети по-малко от времето първенеца Люис Хамилтън.

„[Това беше] добър ден от много гледни точки. Смятам, че надеждността е добра“, каза Рикиардо.

„Заслуга за това е на екипа и на всички, които работиха усилено, за да създадат този автомобил. Благодаря им много за непрекъсната работа през последните месеци.“

„Всички във фабриката са страхотни. Успяха да създадат изцяло нов автомобил, който работи толкова гладко на пистата. Така че мога отново им благодаря„, завърши Даниел Рикиардо.