Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Не успях да направя перфектна обиколка по време на втората тренировка

Норис: Не успях да направя перфектна обиколка по време на втората тренировка

930
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис имаше един труден първи ден от състезателния уикенд в Бахрейн. Пилотът на Макларън финишира на последна позиция във втората свободна тренировка, тъй като не успя да направи нито една перфектна обиколка по време на сесията. Норис все пак беше доволен от представянето на своя автомобил.

Норис даде второ време в първата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн. Това обаче нямаше голямо значение, тъй като сесията се проведе при по-горещи условия. Освен това, британецът записа постижението си с най-меките гуми, които повечето пилоти така и не използваха в FP1

Ситуацията за Норис се усложни във втората свободна тренировка. Пилотът на Макларън направи само 1 стинт с меки гуми. Той така и не успя да направи перфектна бърза обиколка. В крайна сметка младият британец финишира на последната 20-та позиция. Разбира се, това едва ли отразява реалното темпо, с което той разполага.

„Първият ден от уикенда беше разумен. Доволен съм от това как премина четвъртъкът като цяло. Постигнахме известен напредък с автомобила, но все още има много неща за подобряване. Подобрихме баланса и се чувствах по-комфортно, което е добре“, сподели Норос.

„Не успях да направя перфектна обиколка по време на втората тренировка. Като цяло не бях много представителен в таблицата с времената. Като цяло това беше добър първи ден и добро начало на уикенда в Бахрейн“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри даде трето време в първата тренировка и пето във втората. Австралиецът се чувстваше по-комфортно в автомобила на Макларън в сравнение със своя съекипник

„Беше добра сесия. Чувствах, че сме доста конкурентоспособни както при ниско ниво на гориво, така и при високо. Ще бъде интересно да видим къде ще се намираме през остатъка от уикенда“, каза Пиастри.

„Като беше доста солиден четвъртък. Бях доволен от карането си и получих добра информация от сесията. Ще бъде интересно да видя как ще изглежда стартовата решетка, когато всички разгърнат своя потенциал. Смятам че сме там, където очаквахме да бъдем и се надявам на едно добро представяне днес и утре“, добави състезателят на Макларън.

Директорът на Макларън Андреа Стела също направи анализ на първия ден от рейс уикенда в Сахир.

:Като цяло първият ден от уикенда беше продуктивен. Нямахме сериозни проблеми и преминахме през тестовата си програма. Въпреки че имахме три дни тестове, винаги има много неща за довършване, особено когато става въпрос за състезателния уикенд. Работихме доста върху настройките. Беше важно също така да развием разбирането си за гумите в условия, които бяха по-студени в сравнение с тестовете“, каза Стела.

„Оскар проведе добра сесия както с новите гуми, докато Ландо не можа да завърши единствената си конкурентна обиколка със софт. Това означава, че позицията му в класирането не е много значима. Доволно сме информацията, която придобихме. Изглежда, че сме в прилична позиция да печелим точки. Ще се опитаме да използваме максимално потенциала си и ще се поставим в най-добра позиция за останалата част от уикенда“, добави директорът на Макларън.